Aνακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις - iefimerida.gr

Aνακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις

Ανακάμπτουν οι διεθνείς αγορές/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές από τις μαζικές ρευστοποιήσεις στις διεθνείς αγορές, μετά τη μερική ανάκαμψη των ασιατικών μετοχών το βράδυ.

Οι μετοχές στην ευρωζώνη κατέγραψαν άλμα 1% με τον γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη οδεύει, ωστόσο, προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας απώλειες 3,7% σε εβδομαδιαία βάση.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σιγά-σιγά στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που αρχίζουν να δημοσιοποιούν οι ευρωπαϊκές εταιρίες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες της Wall Street που ανακοινώνουν αργότερα σήμερα την κερδοφορία τους.

Οι μετοχές τεχνολογίας – που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από τη ξαφνική πτώση αυτής της εβδομάδας – κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,4% χάρη στις εταιρίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Siltronic, AMS και STMicroelectronics.

Οι κλάδοι αυτοκινητοβιομηχανίας και εξόρυξης σημείωσαν άλμα κατά 1,3% έως 1,6%.

Άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των εταιριών με προϊόντα πολυτελείας. Η Kering, η ιδιοκτήτρια εταιρία της Gucci, κατέγραψε άλμα 3,1%, ενώ οι LVMH, Moncler και Salvatore Ferragamo ενισχύθηκαν κατά 1,7% με 1,9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ