«Καμπανάκι» Τόμσεν για το χρέος στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

«Καμπανάκι» Τόμσεν για το χρέος στην Ευρωζώνη

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν αξιοποιήσει τα χρόνια της ανάπτυξης για να μειώσουν το χρέος και να ετοιμαστούν για την επόμενη οικονομική επιβράδυνση τόνισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σε συνέντευξη τύπου στο Μπαλί στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ, κατά την οποία δεν έγινε καμία αναφορά στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι η δημοσιονομική πολιτική ήταν ανεπαρκώς αντικυκλική», είπε σημειώνοντας ότι αυτό είναι το κύριο μήνυμα του Ταμείου προς την Γηραιά Ηπειρο.

Υπάρχουν, συμπλήρωσε χώρες που στην πραγματικότητα αυξάνουν το ονομαστικό έλλειμμα στους προϋπολογισμούς, παρά τη θετική συγκυρία. «Πρέπει να μειώνουμε το χρέος τις καλές εποχές για να έχουμε «χώρο» στις κακές στιγμές», συμπλήρωσε.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της Ιταλίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια έπρεπε να είχε αναλάβει περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό δήλωσε ότι το Ταμείο περιμένει καλή ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά και εκτιμά ότι δεν είναι στιγμή για δημοσιονομική χαλάρωση τέτοιου μεγέθους. «Είναι λάθος και είδαμε την αντίδραση της αγοράς», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πόλ Τόμσεν Ευρωζώνη χρέος ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ