Ρέγκλινγκ: Σε καλύτερη κατάσταση η Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα, μην τις συγκρίνετε - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Σε καλύτερη κατάσταση η Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα, μην τις συγκρίνετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι ακριβώς δίκαιο να συγκρίνετε τις ανησυχίες για το χρέος της Ιταλίας με την Ελλάδα» δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Και εξήγησε γιατί: «Η Ιταλία ήταν πάντα σε πολύ καλύτερη κατάσταση λόγω των σχετικά μικρότερων ελλειμμάτων, του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των υψηλών αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα».

Ο επικεφαλής του ESM διευκρίνισε ότι ναί μέν υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους στόχους του ελλείμματος της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς.

«Υπάρχει ανησυχία για τους αριθμούς του προϋπολογισμού, δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, θα δοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, έχουν την δουλειά να ελέγξουν τα δεδομένα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε και άν ESM μπορεί να διασώσει την Ιταλία σε περίπτωση ενδεχόμενης κρίσης χρέους. Και εκείνος απάντησε ότι οι δημοσιογράφοι «προτρέχουν» λίγο με τέτοιο ερώτημα, αλλά επισήμανε ότι «τα προγράμματα είναι διαθέσιμα σε όλα τα κράτη μέλη».

«Προτιμώ να κοιτάξω τους λεπτομερείς αριθμούς» είπε. «Όπως είπα, η Ιταλία έχει τα πλεονεκτήματά της, και δεν θα πήγαινα ‘’τρία βήματα μπροστά»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ ESM
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ