Εντόπισαν και έσωσαν 73 μετανάστες σε λέμβους κοντά σε Λέρο και Σάμο - iefimerida.gr

Εντόπισαν και έσωσαν 73 μετανάστες σε λέμβους κοντά σε Λέρο και Σάμο

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε, πλησίον βραχώδους ακτής ν. Φαρμακονησίου, πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στη διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Παράλληλα στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών».
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό ενημερώθηκε για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιμενικό μετανάστες λέμβος Σάμος Λέρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ