Μπαράζ προκλήσεων από τουρκικά μαχητικά: 19 αεροσκάφη έκαναν 43 παραβιάσεις - iefimerida.gr

Μπαράζ προκλήσεων από τουρκικά μαχητικά: 19 αεροσκάφη έκαναν 43 παραβιάσεις

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά/ Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI- ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μπαράζ παραβάσεων των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, αλλά και παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Την ημέρα όπου οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου συζητούσαν για εξορύξεις φυσικών πόρων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ο Ελληνας υπουργός Αμυνας βρισκόταν για διμερείς συνομιλίες στις ΗΠΑ, τα κοντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας σταμάτησαν στις 43 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από 19 τουρκικά αεροσκάφη, 6 εκ των οποίων έφεραν όπλα.

Τα τουρκικά μαχητικά F16 και FΑΝΤΟΜ και CN235 είχαν χωριστεί σε επτά σχηματισμούς, ενώ τις 29 από τις 43 παραβιάσεις πραγματοποίησαν F16 και κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN235.

Δύο από τις παραβιάσεις έγιναν από το σχηματισμό των F16 που πέταξαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά στις 09.00. Σε όλες τις περιπτώσεις ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι αερομαχίες εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραβιάσεις εναέριος χώρος F16
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ