Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το υπ. Εργασίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το υπ. Εργασίας [εικόνες]

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 100 μέλη συλλογικών φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ και των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής έξω από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί ης οδού Σταδίου.

Ειδικότερα, το κάλεσμα για την κινητοποίηση απηύθηναν οι ΠΟΣΕ ΙΚΑ/ ΕΤΑΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ/ ΕΤΑΜ) και η ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Οι δυο Ομοσπονδίες, που έχουν τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, προχωρούν σήμερα σε προειδοποιητική Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τη λήξη του ωραρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 100 μέλη συλλογικών φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ και των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής

Στην ΠΟΠΟΚΠ, η στάση εργασίας αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

Την παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης μέχρι την ολοκλήρωση κάθε επιμέρους έργου, την τροποποίηση κομβικών διατάξεων του Οργανογράμματος, την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την εκπόνηση συγκεκριμένου συνολικού σχεδίου και χρονοδιαγράμματος, με ανάληψη της ευθύνης από το ΔΣ του ΕΦΚΑ. Επιπλέον, ζητούν την ενίσχυση και ανανέωση της γερασμένης υλικοτεχνικής υποδομής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας ενώ, όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση εξαγγέλλει «φαραωνικής» εμπνεύσεως έργα χωρίς να επενδύει ούτε ένα ευρώ.

Στην ΠΟΠΟΚΠ, η στάση εργασίας αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και κάθε άλλης ειδικότητας που κρίνεται αναγκαία, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων πρώην stage που παραμένουν στην υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι καλύπτουν στο σύνολό τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες περισσότερο από μια δεκαετία, άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων που αφορούν κάθε είδους υπηρεσιακής μεταβολής, π.χ. μεταπτυχιακά, αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας κλπ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και κάθε άλλης ειδικότητας που κρίνεται αναγκαία

Εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό, καθώς όπως ενημερώθηκαν η υπουργός, Εφη Αχτσιόγλου, απουσίαζε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η κυκλοφορία στη Σταδίου διεξάγεται κανονικά.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας
Η κυκλοφορία στη Σταδίου διεξάγεται κανονικά
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ