Βούλευμα-κόλαφος για Folli Follie: Εξαπατούσαν τους επενδυτές 17 χρόνια, από το 2001! - iefimerida.gr

Βούλευμα-κόλαφος για Folli Follie: Εξαπατούσαν τους επενδυτές 17 χρόνια, από το 2001!

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε να δεσμευτούν οι λογαριασμοί της οικογένειας Κουτσολιούτσου- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και 17 χρόνια μαγείρευε τους ισολογισμούς της η Folie Folie διαπιστώνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλειμμελειοδικών με το οποίο δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται οι αθέμιτες πρακτικές ξεκίνησαν ήδη απο το 2001 και πήραν συστηματικά μορφή από το 2007, διαμορφώνοντας μιά τελείως ψεύτικη εικόνα για τα οικονομικά στοιχεία και την ευρωστία της Folie Folie. Σημειώνεται οτι το βούλευμα της Δικαιοσύνης στάλθηκε σε όλες τις τράπεζες, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις χρηματιστηριακές εταιρείες και με αυτό διατάσσεται όχι μόνο η δέσμευση των λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου αλλά και των θυρίδων και των τίτλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων της οικογένειας. Οπως επίσης και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα (το οποίο αποκάλυψε σ η ιστοσελίδα fimotro.gr) αποτελούν την πρώτη εικόνα που σχημάτισε από τις ερευνές του ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, πρίν προχωρήσει στην αποφασή του για δέσμευση των λογαριασμών.

Γράφει στο πορισμά του ο οικονομικός Εισαγγελέας:

«Εκ των ανωτέρων συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρείας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση.

Επομένως με βάση το μέχρι σήμερα διαθέσιμο υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, το οποίο προέρχεται αφενός από την εποπτική αρχή των εισηγμένων εταιρειών αφετέρου από το προσωρινό έστω πόρισμα τρίτης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρεία όχι μόνο για το 2017 αλλά με μεγάλη βεβαιότητα επί σειρά ετών δηλαδή κατ΄εξακολούθηση δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα δημιουργώντας συστηματικά μάλιστα στους επενδυτές αλλά και στις εποπτικές αρχές μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρείας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δεν είναι δε τυχαίο το γεγονός ότι από τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών των μελών του ΔΣ προκύπτει ότι στις 5/9/17 ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε προβεί σε πώληση 1.150.000 μετοχών της εταιρίας Folli Follie συνολικής αξίας 23 εκατ. ευρώ, ενέργεια που από μόνη της είναι ικανή να βλάψει το επενδυτικό κοινό και συνιστά χειραγώγηση πέραν της απατηλής σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων που παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών που προχώρησε σε αγορά μετοχών και στη συνέχεια μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου και του πανικού που ακολούθησε ρευστοποίησε τις μετοχές καταγράφοντας ζημία χιλιάδων ευρώ».

Στην κατάθεση της διευθύντριας της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ιλιάννας Κούρκαφα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η εταιρία «έκτιζε» από το 2007 και πιθανότατα και προγενέστερα ψευδείς σιολογισμούς μεταφέροντας ψευδή κέρδη, ψευδή ταμιακά διαθέσιμα, εικονικές πωλήσεις και ψευδή αποθέματα».

Το έγγραφο του οικονομικού Εισαγγελέα με το οποίο δίνει εντολή για δέσμευση των λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του ΔΣ της εταιρείας Folli Fllie.

Βούλευμα-κόλαφος για Folli Follie: Εξαπατούσαν τους επενδυτές 17 χρόνια, από το 2001! | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ