Ο δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει 7 νέα καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου με ένα ανοιχτό πάρτι - iefimerida.gr

Ο δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει 7 νέα καταστήματα στην πλατεία Θεάτρου με ένα ανοιχτό πάρτι

7 ξεχωριστά καταστήματα με άξονα τον πολιτισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλατεία Θεάτρου αλλάζει στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων ΠΟΛΗ² και στήνει ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για να γιορτάσει με τους πολίτες και τους επισκέπτες του κέντρου, τη δημιουργία και λειτουργία των 7 νέων καταστημάτων της πλατείας.

Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την επιτυχημένη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» και διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι πόλης για τα εγκαίνια 7 ξεχωριστών μαγαζιών και παράλληλα την αναβίωση της ιστορικής αυτής πλατείας.

Πολλά happenings και DJ sets από μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87.7 περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μοναδική, εορταστική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας!

Επαναλειτουργούν 7 καταστήματα με άξονα τον πολιτισμό

Οι 7 δημιουργικές ομάδες στα 7 καταστήματα (Αστικά Μοτίβα, Νηρωή, Coco-mat.bike, Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ, Book&Play, Ο Χώρος και Creators of Cosmos) υποδέχονται το ευρύ κοινό, έχοντας σχεδιάσει ιδιαίτερες εκπλήξεις για τη βραδιά των εγκαινίων.

Οι παράπλευροι δρόμοι της Πλατείας Θεάτρου θα γεμίσουν με καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, χορό, μουσική, παραμύθια, νυχτερινές διαδρομές με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, συσχετισμούς μεταξύ λαογραφίας, τέχνης και design, φανταστικά πλάσματα και ήρωες από μυθικούς κόσμους, παιχνίδια, βιβλία, παραστατικές δράσεις πολιτισμού και πολλά, πολλά άλλα...

Οι παράπλευροι δρόμοι της Πλατείας Θεάτρου θα γεμίσουν με καλλιτεχνικά δρώμενα για την επιτυχημένη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο»

«Δίνουμε ξανά πνοή σε μια ιστορική πλατεία της πόλης» τονίζει για τη δράση ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου δεν είναι απλώς τα εγκαίνια 7 καταστημάτων της Πλατείας Θεάτρου, είναι μία συλλογική προσπάθεια, μια μεγάλη γιορτή για όλους τους κατοίκους της Αθήνας, για να δουν από κοντά πώς τέτοιες πιλοτικές δράσεις σύμπραξης και συνεργασίας μπορούν να συνεισφέρουν στην αλλαγή της αστικής ταυτότητας.

Ένα ζωντανό εργαστήρι πολιτισμού είναι έτοιμο να στηθεί σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης και καλεί όλους τους πολίτες στο ανοιχτό πάρτι που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, ώστε να γνωρίσουμε τη δραστηριότητα των δημιουργικών ομάδων, να διασκεδάσουμε, να θυμηθούμε και να μην ξεχάσουμε ότι η καρδιά της πόλης χτυπά εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποί της...

Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2, που υλοποιείται από το This is Athens του δήμου Αθηναίων, έρχεται να συν-διαμορφώσει μαζί με τους κατοίκους και τους δημιουργούς της Αθήνας την ταυτότητα της πόλης

«Πλατεία Θεάτρου Ξανά» / 12 Οκτωβρίου από τις 19:00

19:00-19:45
Γνωρίστε από κοντά τα ανοιχτά καταστήματα, τις δημιουργικές ομάδες και τις δράσεις τους!

Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

19:45-20:00
Καλωσόρισμα και παρουσίαση των δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00 DJ sets
Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)
Παναγιώτης Μένεγος
Κωνσταντίνος Ζουγανέλης

Κατάστημα Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)
Εύα Μπουντούρη

Το ραντεβού για το πάρτι της πλατείας Θεάτρου είναι για την Παρασκευή στις 19:00

Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2, που υλοποιείται από το This is Athens του δήμου Αθηναίων, έρχεται να συν-διαμορφώσει μαζί με τους κατοίκους και τους δημιουργούς της Αθήνας την ταυτότητα της πόλης. Με τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» τονώνει την επιχειρηματικότητα, δίνοντας ξανά ζωή σε ιστορικά σημεία της πόλης.

Πρώτος σταθμός της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» είναι η Πλατεία Θεάτρου, όπου επαναλειτουργούν 7 καταστήματα με άξονα τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ² του Δήμου Αθηναίων παρέχει μικρές οικονομικές επιχορηγήσεις και αναπτυξιακή υποστήριξη σε κατοίκους, επαγγελματίες, επίσημες κι ανεπίσημες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να προχωρήσουν σε συνεργατικές παρεμβάσεις στην πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2: www.polis2.thisisathens.org

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ