Ανοιξαν πυρ και βύθισαν πλοίο «φάντασμα» - Επλεε ακυβέρνητο ένα χρόνο - iefimerida.gr

Ανοιξαν πυρ και βύθισαν πλοίο «φάντασμα» - Επλεε ακυβέρνητο ένα χρόνο

Ανοιξαν πυρ και βύθισαν πλοίο «φάντασμα» που έπλεε ακυβέρνητο εδώ και ένα χρόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προοριζόταν να γίνει παλιοσίδερα, αλλά και αυτό το σχέδιο... ναυάγησε, αφού το πλοίο φάντασμα που διέσχιζε τους ωκεανούς ακυβέρνητο για πάνω από ενα χρόνο, βυθίστηκε χθες από τις επαναλαμβανόμενες ριπές του πολυβόλου, σκάφους της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνει παλιοσίδερα... αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν κάπως διαφορετικά... Αιτία; Το τσουνάμι που εκδηλώθηκε στην Ιαπωνία πέρυσι, μετά το μεγάλο σεισμό.

Το αλιευτικό Ryou-Un Maru ήταν ανάμεσα στα 1,5 εκ. τόνων συντρίμμια που η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι παρέσυρε στη θάλασσα το τεράστιο τσουνάμι.

Το πλοίο διέσχισε ακυβέρνητο τον ωκεανό και κατάληξε πριν από λίγο καιρό στα παράλια της Αλάσκας.

Σύμφωνα όμως με τις αρχές, αποτελούσε μεγάλη απειλή για τη ναυσιπλοΐα και για αυτό αποφασίσθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να βυθιστεί.

Το πλήρωμα του σκάφους της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ έστειλε το Ryou-Un Maru στο βυθό του ωκεανού με μια σειρά ριπές πολυβόλου 25 χιλιοστών, οι οποίες διήρκεσαν με διαλείμματα περίπου μία ώρα και στη συνέχεια σταμάτησαν καθώς το αλιευτικό πήρε φωτιά και άρχισε να παίρνει κλίση. Τα πυρά επαναλήφθησαν έπειτα από διάλειμμα δύο ωρών και το σκάφος βυθίστηκε δύο ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ