ΔΟΕ: Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα μετάσχει ομάδα προσφύγων - iefimerida.gr

ΔΟΕ: Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα μετάσχει ομάδα προσφύγων

Η ομάδα προσφύγων στην τελετή έναρξης των Ολ. Αγώνων του 2016/ Φωτογραφία: AP- David J. Phillip
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ομάδα προσφύγων θα μετάσχει και στη διοργάνωση του 2020, στο Τόκιο.

Αυτό αποφάσισε η ΔΟΕ την Τρίτη, τονίζοντας ότι θέλει να στείλει άλλο ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας στους εκατομμύρια πρόσφυγες.

Το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο δέκα αθλητές αποτέλεσαν την ομάδα προσφύγων. Μετείχαν στην κολύμβηση, το τζούντο και τον στίβο και προέρχονταν από το Βόρειο Σουδάν, τη Συρία, το Κονγκό και την Αιθιοπία. Στην τελετή έναρξης είχαν παρελάσει με την Ολυμπιακή σημαία, μπαίνοντας στο στάδιο πριν από τη διοργανώτρια Βραζιλία.

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα χρειαζόταν να έχουμε ομάδα προσφύγων στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ομως, δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους τη δημιουργήσαμε πριν από τη διοργάνωση του 2016», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ