ΕΛΜΕ Λέσβου: Σωστή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία - iefimerida.gr

ΕΛΜΕ Λέσβου: Σωστή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία

Σωστή η χρήση του όρου λαθρομετανάστης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΛΜΕ Λέσβου προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από εκπαιδευτικούς, στα σχολεία του νησιού.

Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε κατά πλειοψηφία αυτή την απόφαση, έπειτα από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με την απόφαση της πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του ΔΣ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη ΔΑΚΕ, ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ