O Κιμ κυκλοφορεί με νέα λιμουζίνα: Μια απαστράπτουσα Rolls Royce [βίντεο]

Mε μια απαστράπτουσα Rolls Royce έφθασε όπως φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο την Κυριακή στην Πιονγιάνγκ.

Σε βίντεο από τη συνάντηση διακρίνεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να βγαίνει από την κατάμαυρη λιμουζίνα και να κατευθύνεται προς τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τείνοντάς του το χέρι για χειραψία.

«Αετομάτηδες» ειδικοί, που παρακολουθούν τις εμφανίσεις του Κιμ, παρατήρησαν το λογότυπο στις ζάντες του πολυτελούς αυτοκινήτου και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια Rolls Royce, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κιμ πρόσθεσε άλλη μια λιμουζίνα στο στόλο του, εκτός από την θωρακισμένη Mercedes-Maybach Pullman Guard αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων που χρησιμοποίησε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε-Ιν.

Άγνωστο είναι πώς κατάφερε ο Κιμ να αποκτήσει ένα τέτοιο όχημα κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στο κομμουνιστικό καθεστώς και που απαγορεύουν την πώληση πολυτελών αγαθών και αυτοκινήτων στη βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο πατέρας του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε βρει τρόπο να παρακάμπτει τις κυρώσεις στέλνοντας έναν στενό συνεργάτη του στην Ευρώπη με βαλίτσες γεμάτες μετρητά για να του αγοράζει πολυτελή αγαθά.

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε με μια τέτοια λιμουζίνα στο ραντεβού με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε τρόπον τινά να εκληφθεί ως «καρφί» στον Μάικ Πομπέο, που καλεί τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει αυστηρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ μέχρι να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίησή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ