O Κιμ κυκλοφορεί με νέα λιμουζίνα: Μια απαστράπτουσα Rolls Royce [βίντεο] - iefimerida.gr

O Κιμ κυκλοφορεί με νέα λιμουζίνα: Μια απαστράπτουσα Rolls Royce [βίντεο]

O Βορειοκορεάτης ηγέτης εμφανίστηκε με νέα λιμουζίνα στη συνάντηση με τον Μάικ Πομπέο (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε μια απαστράπτουσα Rolls Royce έφθασε όπως φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο την Κυριακή στην Πιονγιάνγκ.

Σε βίντεο από τη συνάντηση διακρίνεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης να βγαίνει από την κατάμαυρη λιμουζίνα και να κατευθύνεται προς τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τείνοντάς του το χέρι για χειραψία.

«Αετομάτηδες» ειδικοί, που παρακολουθούν τις εμφανίσεις του Κιμ, παρατήρησαν το λογότυπο στις ζάντες του πολυτελούς αυτοκινήτου και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μια Rolls Royce, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κιμ πρόσθεσε άλλη μια λιμουζίνα στο στόλο του, εκτός από την θωρακισμένη Mercedes-Maybach Pullman Guard αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων που χρησιμοποίησε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε-Ιν.

Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας χαιρετούν τα πλήθη στην Πιονγιάνγκ (18/09/2018) Φωτογραφία: ΑΡ

Άγνωστο είναι πώς κατάφερε ο Κιμ να αποκτήσει ένα τέτοιο όχημα κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στο κομμουνιστικό καθεστώς και που απαγορεύουν την πώληση πολυτελών αγαθών και αυτοκινήτων στη βορειοκορεατική κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο πατέρας του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε βρει τρόπο να παρακάμπτει τις κυρώσεις στέλνοντας έναν στενό συνεργάτη του στην Ευρώπη με βαλίτσες γεμάτες μετρητά για να του αγοράζει πολυτελή αγαθά.

Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε με μια τέτοια λιμουζίνα στο ραντεβού με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσε τρόπον τινά να εκληφθεί ως «καρφί» στον Μάικ Πομπέο, που καλεί τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει αυστηρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ μέχρι να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ