Ζορμπά για το Υπερταμείο: Ζητήσαμε από το ΥΠΟΙΚ τον πλήρη κατάλογο - iefimerida.gr

Ζορμπά για το Υπερταμείο: Ζητήσαμε από το ΥΠΟΙΚ τον πλήρη κατάλογο

Παρουσίαση των στόχων του Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στον Τύπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η εξαίρεση του νόμου για τους αρχαιολογικού χώρους δεν εγείρει αμφιβολίες».

Αυτό απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά αναφορικά με τη μεταβίβαση αρχαιολογικών μουσείων και μνημείων στο Υπερταμείο, «ωστόσο» συνεχίζει, «είμαστε σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ώστε να τεθεί στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων που εξαιρούνται και τα οποία αντιστοιχούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία, ιστορικούς τόπους και ακίνητα που προορίζονται για την εν γένει εξυπηρέτηση του δημόσιου σκοπού της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πιστοποιημένη ταυτοποίηση θεωρούμε ότι θα κλείσει τον κύκλο της αμφιβολίας γύρω από το θέμα, τελεσίδικα» καταλήγει η Μυσρίνη Ζορμπά σε δήλωσή της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, των άμεσων στόχων και των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, στον Τύπο.

Όσων αφορά στο θέμα με την απεργία του σωματείου αρχαιοφυλάκων που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη, η Μυρσίνη Ζορμπά τη θεωρεί «ασύμβατη» διότι όπως ανέφερε κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι συνηγορούν όχι υπέρ της δημόσιας προστασίας τους, αλλά αντίθετα, γίνονται μπούμερανγκ, ευνοώντας επιχειρήματα και σχέδια που έχουν εκφραστεί υπέρ της ιδιωτικής φύλαξης».
«Είναι κρίμα», συνέχισε «γιατί γίνεται τη στιγμή που προχωρούμε σε διαδικασίες ικανές να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά για πρώτη φορά τόσο αποφασιστικά και λεπτομερειακά»

Στρατής: Δεν έχει μεταβιβαστεί τίποτα στο Υπερταμείο

Με τη σειρά του ο υφυπουργός πολιτισμού κ. Στρατής ανέφερε πώς το να κλείσεις την Ακρόπολη δεν είναι παιχνίδι και πως μία μέρα χωρίς έσοδα από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στερεί από τα ταμεία του Υπουργείου μισό εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι δεν έχει μεταβιβαστεί τίποτα στο Υπερταμείο και πως η πολιτιστική κληρονομιά θα παραμείνει στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ