Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης εμφανίζουν οι αγορές - iefimerida.gr

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης εμφανίζουν οι αγορές

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά εμφάνισε εικόνα σταθεροποίησης ύστερα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις.

Και αυτό γιατί οι ανησυχίες για τη διαμάχη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας φάνηκαν να μετριάζονται.

Η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών χάρη στις υψηλότερες τιμές αργού και η ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να καταγράψει άνοδο 0,05% στις 10:19 ώρα Ελλάδας, μόλις πάνω από το χαμηλό έξι μηνών στο οποίο υποχώρησε χθες.

Ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 ήταν αμετάβλητοι.

Ο δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου σημείωσε άνοδο 1,1% ενώ οι μετοχές πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 1,3% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές μετάλλων και αργού.

Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 0,5% με τις ιταλικές να ενισχύονται κατά 1% ύστερα από δημοσίευμα ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει roadshows για να στηρίξει την αγορά ομολόγων.

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank ενισχύθηκε κατά 2,8% ύστερα από αναβάθμιση της σύστασής της σε overweight από την JPMorgan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ Χρηματιστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ