Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ρωτά: Προτιμάς να είσαι ζόμπι ή βαμπίρ; -Τα υπέρ και τα κατά - iefimerida.gr

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ρωτά: Προτιμάς να είσαι ζόμπι ή βαμπίρ; -Τα υπέρ και τα κατά

«Ζόμπι» στο Χόλιγουντ/ Φωτογραφία: AP- Chris Pizzello
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό κι αν είναι δίλημμα με δύσκολη απάντηση: καλύτερα να είσαι ζόμπι ή βαμπίρ; Κι όμως, το All Souls College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ζήτησε από υποψήφιους φοιτητές να το απαντήσουν, στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Ο Guardian πήρε σοβαρά αυτό το δίλημμα. Αλλωστε τέθηκε από ένα εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον κόσμο. Ετσι, κατέγραψε τα υπέρ και τα κατά για βαμπίρ και ζόμπι, προκειμένου ο κάθε ενδιαφερόμενος να απαντήσει λίγο πιο εύκολα στο βασανιστικό ερώτημα.

Βαμπίρ

Υπέρ
Εχετε δει ποτέ άσχημο βαμπίρ; Δεν είναι ξεκάθαρο αν μόνο οι στιλάτοι άνθρωποι μετατρέπονται σε βαμπίρ, ή αν απλά το να είσαι βαμπίρ σου χαρίζει στιλ. Ομως, παραμένει γεγονός ότι τα βαμπίρ είναι... cool.

Πέρα από αυτό, η ζωή τους φαίνεται ιδιαίτερα ερωτική, με αυτές τις μυστηριώδεις νυχτερινές περιπλανήσεις και τις τακτικές δαγκωματιές σε τρυφερούς λαιμούς. Επιπλέον, τα βαμπίρ έχουν και κάποιες «χρήσιμες» ξεχωριστές δυνάμεις. Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να μεταμορφωθεί σε νυχτερίδα, ή να υπνωτίσει περαστικούς, μετατρέποντάς τους σε υποτακτικούς του;

Κατά
Αν και η αθανασία ακούγεται διασκεδαστική, κάποια στιγμή συνειδητοποιείς πως αυτό σημαίνει ότι θα δεις όλους τους αγαπημένους σου να μεγαλώνουν και να πεθαίνουν. Εκτός βέβαια αν τους κάνεις και αυτούς βαμπίρ, ώστε να περάσετε μαζί την αιωνιότητα. Κάτι που βέβαια κάνει ακόμη πιο σοβαρή την επιλογή συντρόφου.

Δεν είναι μόνο αυτό. Τι να την κάνεις την αιωνιότητα, όταν υπάρχουν τόσοι περιορισμοί. Δεν μπορείς να βγεις στο φως του ήλιου, ούτε να κοιμηθείς στο στοιχειωμένο κάστρο φίλου, αν δεν κουβαλήσεις και το φέρετρό σου. Ασε που θα πρέπει αιωνίως να αποφεύγεις το σκόρδο και τα αιχμηρά ξύλινα αντικείμενα.

Ζόμπι

Υπέρ
Μπορεί τα βαμπίρ να είναι πιο μοναχικά, αλλά ο γενικός κανόνας είναι πως τα ζόμπι κυκλοφορούν σε όχλους πλιατσικολόγων. Κάτι που φαίνεται πιο ταιριαστό για τους κοινωνικούς, κατάλληλο για εξωστρεφείς ανθρώπους και εκείνους που δεν έχουν τάση για μελαγχολικές ενδοσκοπήσεις.

Επίσης, είναι μια υπέροχη περίοδος για τα ζόμπι που ενδιαφέρονται για την υποκριτική, καθώς τόσο το Game of Thrones όσο και το The Walking Dead προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για κομπάρσους. Αλλο ένα καλό, είναι πως η διατροφή των ζόμπι είναι πλούσια σε ωμέγα-3.

Κατά
Καλό το γεγονός ότι τα ζόμπι κυκλοφορούν σε μεγάλα πλήθη, όμως δεν υπάρχουν ελπίδες για μια ζωηρή συζήτηση. Η μεταξύ τους επικοινωνία γίνεται με βογκητά ή μουρμουρίζοντας μονότονα «Μυαλά! Μυαλά!», με τα χέρια τεντωμένα.

Ακόμη, σε αντίθεση με τα βαμπίρ και παρά τις προσπάθειες όσων σχεδιάζουν αποκριάτικα κοστούμια, είναι πολύ δύσκολο να φαίνεται σέξι ένα ζόμπι. Δεν είναι μόνο το δέρμα που είναι σε εφιαλτική κατάσταση, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις ότι πέφτουν και τα μέλη σου. Επίσης, η συνεχής μυρωδιά σάρκας που σαπίζει συνήθως ξενερώνει τους άλλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόμπι βαμπίρ Πανεπιστήμιο Οξφόρδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ