Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Σγουρός υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής

Ο Γιάννης Σγουρός/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με το Κίνημα Αλλαγής, ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» δήλωσε: «Διεκδικώ ξανά την Περιφέρεια γιατί δεν αντέχω να βλέπω έναν οργανισμό που παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε υποδειγματική κατάσταση να παραπαίει, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος» και χαρακτήρισε αποτυχημένη περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλους τους τομείς παρουσιάζει υστέρηση και οπισθοδρόμηση».

Σε ό,τι αφορά την καταστροφή στο Μάτι, ο κ. Σγουρός- που έχει διατελέσει νομάρχης και περιφερειάρχης Αττικής- τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξανανιώσουν απροστάτευτοι και εγκαταλελειμμένοι και απέδωσε σε στοιχείο του «πελατειακού κράτους τη συγκέντρωση των εξουσιών που διατηρεί η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου σημαντικές αποφάσεις για τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνονται στους δήμους και στις περιφέρειες».

Αναφορικά με τον νόμο Σκουρλέτη, σχολίασε ότι δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος «ευελπιστώντας να διασώσει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια».

Τέλος, σχετικά με την Κεντροαριστερά επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι η αμφισβήτηση για την πολιτική, που εκφράστηκε με τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής. «Το φαινόμενο της δημοκρατίας των μειοψηφιών, εάν δεν αντιστραφεί, θα πλήξει καίρια την κοινωνική συνοχή και θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις κοινωνίες», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ