«Πρεμιέρα» για το δεύτερο βίντεο με τον εγκληματία πολέμου Κόνυ - iefimerida.gr

«Πρεμιέρα» για το δεύτερο βίντεο με τον εγκληματία πολέμου Κόνυ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το βίντεο που συγκλόνισε όλον τον πλανήτη και έδειχνε τις θηριωδίες ενός εγκληματία πολέμου σε πολλές χώρες της Αφρικής, το «Kony 2012», τώρα έρχεται και το δεύτερο μέρος, της ακτιβιστικής ομάδας «Invisisble Children».

Η ανάρτηση του αμφιλεγόμενου «Kony 2012» και η προώθησή του σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευαισθητοποίησε μια μεγάλη μερίδα πολιτών παγκοσμίως -το είδαν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι- αλλά δέχτηκε και πολλές κριτικές για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται και εξετάζεται μια πολύ σοβαρή υπόθεση από το διαδίκτυο. Πολλοί μίλησαν για «μόδα του ιντερνετικού ακτιβισμού» και για «συγκίνηση χωρίς αιτιολογία».

Το δεύτερο, 20λεπτο βίντεο με τίτλο «Kony 2012: Beyond Famous», εστιάζει στην απήχηση που είχε η πρώτη προσπάθεια της ακτιβιστικής ομάδας Invisible Children στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δευτερευόντως, προσπαθεί να εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες τη δραστηριότητα της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Ουγκάντα και τις υπόλοιπες χώρες της Αφρικής, που υποφέρουν από τις δολοφονικές επιθέσεις του Joseph Kony , καλύπτοντας τα ερωτηματικά που δημιούργησε το πρώτο μέρος.

Από το δεύτερο μέρος απουσιάζει η συμμετοχή του συνιδρυτή της οργάνωσης Jason Russell, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα, μετά τον νευρικό κλονισμό που υπέστη, ύστερα από την τεράστια δημοσιότητα που δέχτηκε η πρώτη του προσπάθεια και τον οδήγησε σε δημόσιο ξέσπασμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ