Ο γηραιότερος εν ζωή απόγονος του Χίτλερ λύνει τη σιωπή του: Τι λέει για τον Τραμπ και την Μέρκελ - iefimerida.gr

Ο γηραιότερος εν ζωή απόγονος του Χίτλερ λύνει τη σιωπή του: Τι λέει για τον Τραμπ και την Μέρκελ

20/04/1935 - O Αδόλφος Χίτλερ χαιρετά το πλήθος  που πήγε να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σιωπή του αποφάσισε να λύσει ένας από τους τελευταίους εν ζωή απογόνους του Αδόλφου Χίτλερ, που δηλώνει ότι απεχθάνεται τον Ντοναλντ Τραμπ κι ότι θα ψήφιζε αν μπορούσε την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Στιούαρτ Χιούστον, τον γηραιότερο άρρενα απόγονο του διαβόητου ηγέτη των Ναζί, τα ίχνη του οποίου εντόπισε η Bild σ’ ένα συνηθισμένο μικροαστικό σπίτι -και με την αστερόεσσα να κυματίζει- μιας ήσυχης κωμόπολης του Λονγκ Άιλαντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο 68χρονος μικρανεψιός του Χίτλερ προσπαθούσε μια ολόκληρη ζωή να κρύψει το μυστικό του. Αυτός και οι δύο εν ζωή αδελφοί του, ο Μπράιαν κι ο Λούις, που ζουν εκεί κοντά, αρνιόντουσαν επίμονα όλα αυτά τα χρόνια να παραχωρήσουν συνεντεύξεις, μέχρι τώρα, που ο Αλεξάντερ δέχθηκε να μιλήσει στη γερμανική εφημερίδα.

Ο γηραιότερος εν ζωή απόγονος του Χίτλερ λύνει τη σιωπή του: Τι λέει για τον Τραμπ και την Μέρκελ  | iefimerida.gr 0

Φανατικός οπαδός των Ρεπουμπλικανών όπως κι οι αδελφοί του, ο Αλεξάντερ χαρακτηρίζει «ψεύτη» τον πρόεδρο των ΗΠΑ: «Το τελευταίο πρόσωπο που θα έλεγα ότι θαυμάζω είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Σίγουρα δεν είναι ένας από τους αγαπημένους. Μπορεί κάποια απ’ αυτά που λέει να είναι σωστά, αλλά είναι ο τρόπος του που με ενοχλεί. Χώρια που δεν μου αρέσουν οι ψεύτες».

Ο Αλεξάντερ -το μεσαίο όνομα του οποίου είναι Άντολφ- λέει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παραλείψει ούτε μια φορά να ψηφίσει: «Πάντα ψηφίζω αυτόν που θεωρώ ότι θα κάνει την καλύτερη δουλειά», λέει.

Και τι πιστεύει για την Άνγκελα Μέρκελ και τη γερμανική πολιτική; «Μου αρέσει. Είναι καλή. Δείχνει έξυπνη και ευφυής», λέει. Όσο για την πολιτική της στο προσφυγικό, που πυροδότησε τόσες αντιδράσεις στη Γερμανία; «Η καγκελάριος κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», λέει.

Στο Πατσόγκ των 20.000 κατοίκων -περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Μανχάταν- ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το μυστικό των τριών αδελφών: ότι ο πατέρας τους Ουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ ήταν ανεψιός του Φύρερ.

O Άντολφ Χίτλερ στα γραφεία του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στο Μόναχο τον Δεκέμβριο του 1931 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Ο πατέρας του Ουίλιαμ, ο Αλόις Χίτλερ ήταν ετεροθαλής αδελφός του δικτάτορα. Παντρεύτηκε μια Ιρλανδή όταν εργαζόταν ως σερβιτόρος στο Δουβλίνο και αργότερα μετακόμισαν στο Λίβερπουλ, όπου γεννήθηκε ο Ουίλιαμ τον Μάρτιο του 1911. Όταν έγινε γνωστό παγκοσμίως το επώνυμο Χίτλερ, ο Γουίλιαμ έφυγε τη δεκαετία του ‘30 από τη Βρετανία για να βρει δουλειά στη Γερμανία. Στην αρχή στήριζε τους Ναζί και το 1935 έπιασε δουλειά σε μια τράπεζα στο Βερολίνο, ελπίζοντας να βρει μια καλύτερα αμειβόμενη εργασία με την άδεια του θείου του, ο οποίος όμως του είπε να μείνει στην τράπεζα για να μην κατηγορηθεί ο ίδιος για νεποτισμό.

O ανεψιός του Χίτλερ, Ουίλιαμ Πάτρικ την εποχή που υπηρετούσε στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό (Φωτογραφία: Wikipedia)

Πικραμένος ο Ουίλιαμ από τη στάση του θείου του μετανάστευσε στην Αμερική, όπου κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό και πολέμησε κατά των Ναζί -«θείο δώρο» για την αμερικανική προπαγάνδα ένας Χίτλερ να πολεμά κατά του Χίτλερ στο πλευρό των ΗΠΑ-.

Αργότερα αποσύρθηκε στο Λονγκ Άιλαντ με τη Γερμανίδα γυναίκα του, τη Φύλις, προσπαθώντας να προστατέψει τους τέσσερις γιους του από την κατάρα του πιο μισητού επωνύμου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η οικογένεια σταμάτησε προ πολλού να χρησιμοποιεί αυτό το επίθετο. Το 1946, λίγους μήνες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το άλλαξε σε Χίλερ και αργότερα σε Στούαρτ Χιούστον, το επώνυμο που χρησιμοποιούν σήμερα ο Αλεξάντερ και τα αδέλφια του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ