Διαγωνισμός για Ελληνες αρχιτέκτονες- Βραβεία ύψους 20.000 ευρώ - iefimerida.gr

Διαγωνισμός για Ελληνες αρχιτέκτονες- Βραβεία ύψους 20.000 ευρώ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με βραβεία συνολικού ύψους 20.000 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, με θέμα ένα έργο μέσα στη θάλασσα, που θα θυμίζει τις κατασκευές στις προβλήτες του ιστορικού θαλάσσιου μέτωπου της Αθήνας στις αρχές του 20ου αιώνα, προκύρηξε το ΥΠΕΚΑ για Ελληνες αρχιτέκτονες και θα φέρει τη σφραγίδα του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Ρέτζο Πιάνο.

Το έργο που θα δημιουργηθεί θα συμπεριληφθεί στην κατασκευή-τοπόσημο της κατάληξης της κεντρικής προβλήτας του Μητροπολιτικού Πάρκου στον Φαληρικό Ορμο.
Στόχος είναι η κατασκευή να λειτουργεί ως δομικό στοιχείο του τοπίου και του Πάρκου, ως χώρος πολιτισμού, αναψυχής και εστίασης -ζωντανός την ημέρα και τη νύχτα- που θα δημιουργήσει θετικές εμπειρίες και θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του κοινού.

Λόγω της μοναδικότητας της θέσης του και της λειτουργικής του σημασίας, το έργο φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδιαίτερο πόλο έλξης που θα συμβάλει σημαντικά στην ανταποδοτικότητα του Πάρκου.

«Η ανάδειξη αυτού του μετώπου αποτελεί προτεραιότητα για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, με περιβαλλοντική, πολιτιστική και οικονομική σημασία και ενίσχυση του ρόλου της ως Μεσογειακής Πρωτεύουσας» σύμφωνα με τη διεύθυνση ειδικών έργων αναβάθμισης περιοχών του ΥΠΕΚΑ, που προκηρύσσει τον ελληνικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για τη μελέτη της κατασκευής.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου, στον οποίο θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 20.000 ευρώ, πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ σήμερα, τα δε στοιχεία του διαγωνισμού θα παρέχονται από την 17η Απριλίου, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

Φορέας χρηματοδότησης της δαπάνης διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι το κοινωφελές ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ