Δύο εβδομάδες μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φοιτητές περιμένουν ακόμα την οικονομική βοήθεια - iefimerida.gr

Δύο εβδομάδες μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φοιτητές περιμένουν ακόμα την οικονομική βοήθεια

η φωτιά στο πανεπιστήμιο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Κνωσσό και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι φοιτητές έχασαν όλα τα υπάρχοντα τους, χρήματα, ρούχα, βιβλία, κινητά τηλέφωνα κλπ, και τώρα παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταβολή αποζημιώσεων και βοηθημάτων από το κράτος.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά και μετά από καταγγελίες σπουδαστών στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας είπε πως τα 184.000 ευρώ –2.000 ευρώ ανά πληγέντα- που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημείωσε δε, πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των νεαρών τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.

Πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά, όπως είπε ο κ. Ζώρας στον ΣΚΑΪ.

Αρχικά, υπήρχαν σχέδια για καταβολή των πρώτων 16.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ο πρύτανης είπε ότι υπέγραψε την εντολή εμβάσματος την περασμένη Παρασκευή επειδή περίμενε να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.

Συνολικά στην εστία διέμεναν 92 άτομα, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 40 δεν θα λάβουν βοήθεια έως ότου ολοκληρωθεί η καταβολή των πόρων από το υπουργείο.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πληγέντων φοιτητών. Πολλοί μοιράζονται δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής έχοντας χάσει ρούχα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ