Sting, Εντ Σίραν και άλλοι Βρετανοί μουσικοί καλούν τη Μέι να αλλάξει πορεία: Σκέτη παραφροσύνη το Brexit - iefimerida.gr

Sting, Εντ Σίραν και άλλοι Βρετανοί μουσικοί καλούν τη Μέι να αλλάξει πορεία: Σκέτη παραφροσύνη το Brexit

Ο Sting είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που υπογράφουν την επιστολή/ Φωτογραφία: AP- Katie Darby
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Sting, ο Εντ Σίραν και η Ρίτα Ορα είναι ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα της βρετανικής μουσικής, που καλούν την Τερέζα Μέι να αλλάξει πορεία.

Η έξοδος από την ΕΕ είναι «σκέτη παραφροσύνη» και απειλεί «κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας», τονίζει η ανοιχτή επιστολή προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, που αποτελεί πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ και την υπογράφουν δεκάδες μουσικοί.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί», αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γκρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής», σημειώνεται ακόμη.

Η ανοιχτή επιστολή, την οποία στηρίζουν μεταξύ άλλων και οι Ντέιμον Άλμπαρν, Τζάρβις Κόκερ, Σάιμον Ρατλ και Μπράιαν Ίνο, υποστηρίζει ότι η βρετανική κυριαρχία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία θα απειληθεί από τις συνέπειες Brexit.

Επισημαίνει ότι τα πάντα, από τις περιοδείες, τις πωλήσεις, τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, θα πληγούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει αντίθετα να παραμείνει εντός της ΕΕ και να ηγηθεί της μεταρρύθμισής της.

«Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον μας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και να αναδομήσουμε την ΕΕ. Όταν η Ευρώπη είναι σκέτο χάλι, οι Βρετανοί μένουν εκεί, δεν αποσύρονται, ανασυντάσσονται», τονίζουν οι καλλιτέχνες.

Σε δηλώσεις του στον Observer, ο Γκέλντοφ ανέφερε ότι θα ήθελε να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή της αποχώρησης από την ΕΕ. «Είμαι απόλυτα ταγμένος στην ιδέα ενός δεύτερου, δημοκρατικού δημοψηφίσματος για να αποφύγουμε να μας διαλύσει μελλοντικά όλη αυτή η ιστορία με το Brexit», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit STING Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ