Ντιπ με αβοκάντο και ταχίνι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Ντιπ με αβοκάντο και ταχίνι

Από το βιβλίο The Middle Eastern Vegetarian Cookbook της Salma Hage
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανατολίτικη εκδοχή του γουακαμόλε.

Σερβίρεται με τραγανές πιτούλες, κομμένα λαχανικά ή νάτσος. Αν το φυλάξετε στο ψυγείο, βάλτε λίγο κρεμμύδι μαζί για να μην μαυρίσει το αβοκάντο.

Για 4 άτομα:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 75 γρ. φρέσκος ή καταψυγμένος αρακάς
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • χυμός από 1 λεμόνι (ή λάιμ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. κύμινο (ολόκληρο), καβουρδισμένο
  • φυλλαράκια από 1 ματσάκι δυόσμο (ή μέντα)
  • χούφτα κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
Ντιπ με αβοκάντο και ταχίνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση:

  • Μαγειρέψτε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 2-3’ και μεταφέρετε αμέσως σε κρύο νερό για να διατηρήσει το ζωντανό χρώμα του. 
  • Χτυπήστε όλα τα υλικά εκτός από τα κουκουνάρια στο μίξερ.
  • Mεταφέρετε σε μπολ και πασπαλίστε με τα κουκουνάρια και λίγα φύλλα δυόσμου.

Από το βιβλίο The Middle Eastern Vegetarian Cookbook της Salma Hage, εκδ. Phaidon.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ