Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο! - iefimerida.gr

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο!

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά για... 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταβεβλημένος, με άσπρα μαλλιά και την σβάστικα να διακρίνεται ακόμα στο μέτωπό του εμφανίστηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό ο ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας της εγκύου συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, και τεσσάρων ακόμη φίλων της στις 6 Αυγούστου 1969. Ο παρανοϊκός «προφήτης» επιμένει ακόμα πως του αξίζει να αποφυλακιστεί.

Δεκαπέντε χρόνια πριν η αμερικανική κοινή γνώμη είχε ξεσηκωθεί στο άκουσμα της είδησης ότι ο διαταραγμένος γκουρού που καθοδηγούσε νεαρές γυναίκες, με τις οποίες συζούσε σε κοινόβια για να γεννούν τα παιδιά του, σε στυγερές ομαδικές δολοφονίες προσπαθούσε να βγει από την φυλακή. Σήμερα, ο Τσαρλς Μάνσον, ο πιο μοχθηρός και παρανοϊκός δολοφόνος του 20ού αιώνα κατά πολλούς, κατέθεσε την 12η αίτηση αποφυλάκισης από τις ομοσπονδιακές φυλακές της Καλιφόρνια.

Μόλις τρία χρόνια πριν η εισαγγελία είχε διατάξει νέες εκσκαφές στο ράντσο Μπάρκερ της Κοιλάδας του Θανάτου στην Καλιφόρνια -όπου ζούσε ο Μάνσον με την «Οικογένειά» του- προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν θαμμένα κι άλλα θύματα της οργάνωσης που συγκλόνισε τον κόσμο με τη βιαιότητά της.

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο! | iefimerida.gr 0

Η ιστορική δίκη του «Προφήτη του θανάτου» είναι η πιο μακροσκελής στην ιστορία των ΗΠΑ (διήρκεσε 1,5χρονο), στοίχισε στους πολίτες περισσότερα από 1.000.000 δολάρια, γέμισε 31.716 σελίδες πρακτικών και έκλεισε τους ενόρκους για 255 ημέρες στην απομόνωση από τον έξω κόσμο προκειμένου να πάρουν την απόφασή τους. Τελικά τον έκριναν ένοχο παρότι δεν είχε βάψει τα χέρια του με αίμα καθώς ο ίδιος απουσίαζε από κάθε δολοφονική εξόρμηση των πιστών του γυναικών. Αρχικά επιβλήθηκε θανατική ποινή η οποία στη συνέχεια έγινε ισόβια κάθειρξη γιατί η πολιτεία της Καλιφόρνια δεν εφάρμοζε πια τις θανατικές καταδίκες.

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο! | iefimerida.gr 1

Στις 9 Αυγούστου 1969, τέσσερις γυναίκες της «Οικογένειας» εισέβαλαν στη βίλα που νοίκιαζε το ζεύγος Πολάνσκι στο Σιέλο Ντράιβ του Χόλιγουντ και κατακρεούργησαν την 8 μηνών έγκυο Σάρον Τέιτ, τρεις φίλους της και τον γιο του κηπουρού του σπιτιού. Με το αίμα της εγκύου -για την οποία μία από τις δολοφόνους κατέθεσε ότι τις εκλιπαρούσε να την ξεγεννήσουν πριν τη σκοτώσουν ώστε να ζήσει το μωρό- έγραψαν στην πόρτα του σπιτιού τη λέξη «γουρούνι».

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο! | iefimerida.gr 2

Την επόμενη ημέρα, μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία Λένο ΛεΜπιάνκα και τον δολοφόνησαν μαζί με τη σύζυγό του γράφοντας πάνω στην κοιλιά του τη λέξη «πόλεμος».

Ο 77χρονος σήμερα Μάνσον δεν είναι από τους πιο ήσυχους κρατούμενους. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει τιμωρηθεί για απειλή υπαλλήλων του σωφρονιστικού ιδρύματος, για κατοχή όπλου και κινητών τηλεφώνων.

Ο ισοβίτης Τσάρλς Μάνσον ζητά... για 12η φορά να τον αφήσουν ελεύθερο! | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ