Νίκη Τραμπ: Η Γερουσία δεν πείστηκε για το σεξουαλικό σκάνδαλο -Υπέρ του διορισμού Κάβανο - iefimerida.gr

Νίκη Τραμπ: Η Γερουσία δεν πείστηκε για το σεξουαλικό σκάνδαλο -Υπέρ του διορισμού Κάβανο

Μπρετ Καβάνο (Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλειοψηφία της Γερουσίας επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο επικυρώθηκε με 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Είναι η μικρότερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί στην επικύρωση διορισμού δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον 19ο αιώνα.

Ο Μπρετ Κάβανο, 53 ετών, θα διατηρήσει, ίσως, επί δεκαετίες την έδρα του στο Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον απαρτίζεται από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ στην διαδικασία του διορισμού του Κάβανο, ο οποίος αποτέλεσε μία εξαιρετικά πολωτική και αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα που οδήγησε σε οξεία σύγκρουση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο διορισμός του στρέφει το Ανώτατο Δικαστήριο προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

Πριν την ψηφοφορία, έξω από το Κονγκρέσο διαδηλωτές πραγματοποίησαν κατάληψη στα σκαλιά, καταγγέλλοντας την Η πλειοψηφία της Γερουσίας επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το σκάνδαλο Καβάνο ξέσπασε, όταν η Κριστίν Μπλάζι Φορντ ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, όταν και οι δύο τους ήταν μαθητές γυμνασίου, το 1982.

Η καταγγελία αυτή, προκάλεσε οσμή σκανδάλου με δραματικές εξελίξεις γύρω από την επικύρωση του διορισμού του Κάβανο, καθώς ο ίδιος, αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να καλυφθεί μία κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΡΕΤ ΚΑΒΑΝΟ Κογκρέσο διορισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ