Mόνο με δημόσια έγγραφα θα γίνεται η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων - iefimerida.gr

Mόνο με δημόσια έγγραφα θα γίνεται η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Mόνο με δημόσια έγγραφα θα γίνεται η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα γίνονται δεκτά ιδιωτικά έγγραφα για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαστη του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΤΕΕ, προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά με την υποβολή αιτήσεων, που θα βασίζονται μόνο σε δημόσια έγγραφα βέβαιης χρονολογίας, σε αεροφωτογραφίες ή και δορυφορικές εικόνες, για τον χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος, Κώστας Καρτάλης, επισήμανε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες για όσους κρατικούς λειτουργούς, αλλά και μηχανικούς, εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, είτε στην κατασκευή των αυθαιρέτων, είτε στην υποβολή αιτήσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, που δεν είχαν καν κτιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ