Μεγάλες αποκαλύψεις από την Τίνα Τέρνερ: Η φοβία με τις περούκες της και το νεφρό που της δώρισε ο σύζυγός της [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεγάλες αποκαλύψεις από την Τίνα Τέρνερ: Η φοβία με τις περούκες της και το νεφρό που της δώρισε ο σύζυγός της [εικόνες]

Η Τίνα Τέρνερ με τον σύζυγό της Έρβιν Μπαχ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχέση της Τίνα Τέρνερ με τον σύζυγό της και μουσικό Άικ, που την κακοποιούσε, την έκανε ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά στις σχέσεις. Αλλά στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, με τίτλο «My Love Story», η ντίβα της μουσικής περιγράφει την δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα – και πώς της έσωσε την ζωή, κυριολεκτικά.

Η διάσημη τυραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ
Η Τίνα Τέρνερ με τον πρώτο της σύζυγο Άικ
Η διάσημη τραγουδίστρια με τον κατά 16 χρόνια μικρότερό της Έρβιν
Η Τίνα Τέρνερ αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία της ότι φοβόταν την αντίδραση των ανδρών όταν θα διαπίστωναν ότι φοράει περούκες
Παρά τις κακές γλώσσε που ήθελαν τον άνδρα της να είναι μαζί της εξαιτίας του πλούτου της, η Τέρνερ αποκαλύπτει πως ο Έρβιν είναι πάντα δίπλα της
Η Τίνα Τέρνερ με τον Άικ

Ήταν μόλις το 1985, περίπου μία δεκαετία αφότου εγκατέλειψε τον Άικ για πάντα, όταν γνώρισε τον σημερινό σύζυγό της, Έρβιν Μπαχ. Παρόλο που ήταν 16 χρόνια μικρότερός της, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.


«Ήμουν λίγο άτακτη εκείνη την περίοδο» γράφει η 78χρονη Τίνα Τέρνερ. «Μια μέρα είπα στον εαυτό μου: θα του την πέσω. Τον κοίταξα – τόσο όμορφος με το Lacoste μπλουζάκι του, το τζιν παντελόνι του και τα μοκασίνια χωρίς κάλτσες – και του ψιθύρισα, «Έρβιν, όταν έρθεις στην Αμερική, θέλω να μου κάνεις έρωτα’. Με κοίταξε σαν να μην μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του. Ούτε εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχα ξεστομίσει».

Παρά την φήμη της ως παγκόσμια σούπερ σταρ, η Τέρνερ παραδέχεται ότι πάλευε συχνά με την αυτοπεποίθησή της όταν δεν βρισκόταν στο επίκεντρο.


«Δεν ήμουν ποτέ μία από αυτές τις γυναίκες που έπρεπε να κάνουν σεξ οπωσδήποτε. Υπήρχαν περίοδοι που δεν είχα κάνει σεξ για έναν χρόνο, για να είμαι ειλικρινής. Μην γελάτε, αλλά ήμουν πάντα λίγο νευρική στο να ξεκινήσω μια σχέση με έναν άνδρα επειδή δεν ήξερα πως θα αντιδρούσε στην θέα της περούκας μου. Όσο μου άρεσε η ομορφιά και η ευκολία που μου έδινε, πάντα φοβόμουν να γνωρίσω έναν άνδρα που μπορεί να είχε πρόβλημα αν έμπλεκε ερωτικά με την Τίνα, με τα πλούσια μαλλιά και τα λαμπερά κοσμήματα, αλλά όταν ξυπνούσε, θα έβλεπε μπροστά του την Άννα Μέι. Κι αν απογοητευόταν με τον πραγματικό μου εαυτό;».


Ο Μπαχ προφανώς δεν απογοητεύτηκε. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, έμεναν σε ένα σπίτι στην Κολωνία της Γερμανίας, προτού η δουλειά του, τον αναγκάσει να μετακομίσουν στην Ελβετία, όπου κατοικούν σήμερα. Αν και απέρριψε την πρώτη πρόταση γάμου του, τελικά παντρεύτηκαν το 2013, μετά από 26 χρόνια σχέσης.

Αλλά η περίοδος του μήνα του μέλιτος ήταν βραχύβια, καθώς η Τέρνερ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον γάμο τους. Χωρίς να γνωρίζει την σοβαρότητα της κατάστασής της, προσπάθησε να φύγει από το ιατρείο.


«Τότε ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου» θυμάται. «Ντρεπόμουν πολύ να ζητήσω βοήθεια. Παρόλο που οι μύες μου ήταν πολύ δυνατοί από τον χορό, δεν είχα την δύναμη να σηκωθώ. Φοβισμένη, προσπάθησα να φτάσω σε έναν καναπέ, και το μόνο που σκεφτόμουν όλη εκείνη την ώρα ήταν ότι δεν μπορούσα να φανταστώ την Τίνα Τέρνερ παράλυτη. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να ξαναφορέσω ψηλοτάκουνα παπούτσια, πόσο μάλλον να χορέψω με αυτά».

Έμαθε να περπατά ξανά, αλλά η μοίρα της επεφύλασσε άλλο ένα χτύπημα λίγα χρόνια αργότερα. Το 2016 διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου. Παρά την τρομακτική είδηση, ο Μπαχ προσπάθησε να την βοηθήσει ψυχολογικά. «Ο Έρβιν πάντα ακτινοβολούσε εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και τη χαρά τηςζωής» λέει. «Με την βοήθειά του, προσπάθησα να διατηρήσω την ηρεμία μου».


Οι δυσάρεστες παρενέργειες οδήγησαν την Τέρνερ να αποφύγει την παραδοσιακή θεραπεία υπέρ των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Δυστυχώς, αυτό χειροτέρεψε την κατάστασή της και προτού το καταλάβει βρέθηκε αντιμέτωπη με ολική νεφρική ανεπάρκεια.

«Οι συνέπειες της άγνοιάς μου οδήγησαν τελικά σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου» γράφει. «ΣΕ αυτή την τρομερή στιγμή ενοχής, έμαθα κάτι υπέροχο για τον Έρβιν. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από δίπλα μου παρά το λάθος μου. Αντ’ αυτού, ήταν πιστός, καλός και άτομο κατανόησης – και αποφασισμένος να με βοηθήσει να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια και να βγω ζωντανή».

Την στιγμή της μεγαλύτερης κρίσης, ο Μπαχ έκανε την απόλυτη προσφορά: προσφέρθηκε εθελοντικά να της δωρίσει το νεφρό του.


«Αναρωτήθηκα αν οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι η δωρεά του Έρβιν είχε κάποιο αντάλλαγμα, κατά κάποιον τρόπο» λέει. «Παραδόξως, λαμβάνοντας υπόψη πόσο καιρό ήμασταν μαζί, υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που ήθελαν να πιστεύουν ότι ο Έρβιν με παντρεύτηκε για την περιουσία και την φήμη μου. Τι άλλο θα ήθελε ένας νεότερος άνδρας από μία μεγαλύτερη γυναίκα; Ο Έρβιν πάντα αγνοούσε τις φήμες αυτές».

Η εγχείρηση, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017, ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχής, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με επιπλοκές, καθώς το σώμα της προσπαθεί να απορρίψει το νέο όργανο. Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει, όπως «η ζάλη, η αμνησία, το άγχος και η περιστασιακή διάρροια» έχουν κάνει την ζωή της πρόκληση κατά περιόδους. Αλλά με τον Μπαχ δίπλα της, δεν έχει εγκαταλείψει την ζωή.

«Έζησαν έναν φρικτό γάμο που σχεδόν με κατέστρεψε, αλλά τα κατάφερα. Ξέρω πως η ιατρική μου περιπέτεια δεν έχει τελειώσει. Αλλά είμαι ακόμη εδώ – είμαστε ακόμη εδώ, πιο κοντά από όσο φανταζόμασταν ποτέ. Μπορώ να κοιτάξω πίσω και να καταλάβω γιατί ήταν αυτό το κάρμα μου. Το καλό ήρθε μετά το κακό. Η χαρά βγήκε από τον πόνο. Και δεν ήμουν ποτέ τόσο ολοκληρωτικά ευτυχισμένη όσο είμαι σήμερα».

Φωτογραφίες: AP, Splash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ