Χρησιμοποιούσε «πολύτιμο» μετεωρίτη για σφήνα στην πόρτα -Αξίζει έως και 100.000 δολάρια [βίντεο] - iefimerida.gr

Χρησιμοποιούσε «πολύτιμο» μετεωρίτη για σφήνα στην πόρτα -Αξίζει έως και 100.000 δολάρια [βίντεο]

Χρησιμοποιούσε μετεωρίτη ως σφήνα στην πόρτα/ Φωτογραφία: Central Michigan University
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο ακριβή... σφήνα στον κόσμο είχε ένας άνδρας στο Μίσιγκαν για να μην κλείνει η πόρτα του.

Καθηγήτρια του Central Michigan University διαπίστωσε πως επρόκειτο για μετεωρίτη, που μπορεί να αξίζει έως και 100.000 δολάρια!

Ο άνδρας ζήτησε από την Μόνα Σιρμπέσκου να εξετάσει αυτή την πέτρα που είχε βάλει στο σπίτι του για να μην κλείνει η πόρτα. Ο ίδιος την είχε βρει σε φάρμα, πριν από 30 χρόνια. Η καθηγήτρια ενθουσιασμένη διαπίστωσε πως επρόκειτο για μετεωρίτη βάρους 10 κιλών, ο μεγαλύτερος που έχει εξετάσει η γεωλόγος στη σταδιοδρομία της.

Ο μετεωρίτης έπεσε σε φάρμα στο Εντμορ του Μίσιγκαν, περίπου το 1930. Συνήθως, αποτελούνται κατά 90-95% από σίδηρο, όμως ο συγκεκριμένος είναι ιδιαίτερος, καθώς αποτελείται κατά 88% από σίδηρο και 12% από νικέλιο.

Η Σιρμπέσκου έστειλε στο Ινστιτούτο Smithsonian ένα δείγμα του μετεωρίτη και τα συμπεράσματά της επιβεβαιώθηκαν. Τώρα, το Ινστιτούτο θέλει να τον αγοράσει, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει αποφασίσει να δώσει το 10% από τα έσοδα στο πανεπιστήμιο που τον βοήθησε να ανακαλύψει πόσο πολύτιμος είναι.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετεωρίτης Μίσιγκαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ