«Δεν κατάλαβα τι έγινε» -Οι απίστευτες ατάκες αστυνομικών στη δίκη Γερμενή-Ηλιόπουλου [βίντεο] - iefimerida.gr

«Δεν κατάλαβα τι έγινε» -Οι απίστευτες ατάκες αστυνομικών στη δίκη Γερμενή-Ηλιόπουλου [βίντεο]

Οι χρυσαυγίτες Γ. Γερμενής-Π. Ηλιόπουλος -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις 13 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα, το 2012.

Οι δύο βουλευτές, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της αντιποίησης αρχής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Αν και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, εντούτοις κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία 3 αυτοπτών μαρτύρων, δύο εκ των οποίων μάλιστα είναι και πολιτικώς ενάγοντες, που όμως δεν εμφανίστηκαν. Μάλιστα το δικαστήριο τους επέβαλλε ως τιμωρία, πρόστιμο λιπομαρτυρίας, 60 ευρώ.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διαφωτίσουν το δικαστήριο.

  • Μάρτυρας: «Δεν καταλάβαμε πως έγινε η επίθεση…Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους αλλά δεν καταλάβαμε τι έγινε… Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν από αυτούς παρά μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε... δεν καταλάβαμε τί έγινε»
  • Πρόεδρος: «Ως δια μαγείας;»
  • Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε... Έτσι ξαφνικά...
  • Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τί συνέβη;
  • Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε... Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.
  • Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;
  • Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε...

Η συνεδρίαση έκλεισε με την πρόεδρο της έδρας να απευθύνεται με αυστηρότητα, σε έναν από τους αστυνομικούς, λέγοντάς του: «Μάγια δεν γίνονται. Ούτε θαύματα. Δεν ερχόμαστε βόλτα στα δικαστήρια».

Δείτε το βίντεο από την επίθεση χρυσαυγιτών στους πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ