Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι πήρε το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε - iefimerida.gr

Ο γυναικολόγος Μουκουέγκε έμαθε ότι πήρε το Νόμπελ Ειρήνης ενώ χειρουργούσε

Ντένις Μουκουέγκε (Φωτογραφία: AP Photo/Christian Lutz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα του καθήκοντος έμαθε ότι τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης, ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε.

Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος, που βραβεύτηκε από κοινού με την Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, χειρουργούσε στην κλινική του στο Πανζί, όταν άκουσε κόσμο να ουρλιάζει από χαρά.

«Χειρουργούσα εκείνη την ώρα όταν ξαφνικά ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει», καταθέτει ο γιατρός στην επίσημη ιστοσελίδα των Νόμπελ. «Μπορώ να δω στα πρόσωπα πολλών γυναικών πόσο ευτυχισμένες είναι που αναγνωρίστηκαν. Είναι πραγματικά συγκινητικό».

Ο Ντένις Μουκουέγκε αναμένεται να μιλήσει αργότερα στη διάρκεια της ημέρας στον Τύπο στο Μπουκάβου (ανατολικά) όπου έχουν αρχίσει να συρρέουν δημοσιογράφοι.

Η Λαική Δημοκρατία του Κονγκό είναι υπερήφανη για το πρώτο Νόμπελ που απονέμεται σε πολίτη της και η εθνική περηφάνια στη μεγαλύτερη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής η οποία διαθέτει τεράστιους πόρους αλλά η ανάπτυξή της έχει υπονομευθεί από διάφορες κρίσεις, ξεχειλίζει.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP- Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ