Ρέππας: Θα ήθελα να ήταν ζωντανός να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ρέππας: Θα ήθελα να ήταν ζωντανός να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ

Ρέππας: Θα ήθελα να ήταν ζωντανός να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαραίνει το πολιτικό κλίμα η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού στην Πλατεία Συντάγματος επηρεάζοντας την κοινωνία εν όψει των εκλογών, εκτίμησε ο Δημήτρης Ρέππας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Τιμώ τη μνήμη του συμπολίτη μας. Θα ήθελα όμως να είναι ζωντανός και να προσέλθει στην κάλπη και να ψηφίσει και να καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του υπουργού στο σχόλιο του δημοσιογράφου για τα αίτια που οδήγησαν τον συνταξιούχο στην αυτοκτονία αλλά επισήμανε ότι η δραματική κατάσταση στην οποία ζουν οι Έλληνες δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολο δρόμο, λήψη οδυνηρών αποφάσεων όχι για τους επόμενους μήνες αλλά για τα επόμενα χρόνια. Ως το τέλος του 2015 θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Το δράμα θα ήταν να μην είχαμε υπογράψει την δανειοδότηση. Αυτό θα συνιστούσε την απόλυτη κατάρρευση της χώρας. Πράγματι, καταβάλλονται μικρότερες συντάξεις αλλά καταβάλλονται, έστω σε κάποιο ύψος. Σκεφτείτε να μην μπορούσαμε να κάνουμε κι αυτό», είπε ο Δημήτρης Ρέππας στον Real FM.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τη δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη ("δεν ξέρω αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος") ο υπουργός εκτίμησε πως το ηθικό βάρος σκιάζει τον καθένα μας «γιατί πρέπει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε μήπως αυτή η εξέλιξη, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται σε πράξεις δικές μας και παραλείψεις μας, μήπως οδηγούνται άνθρωποι, ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλοί άλλοι που βιώνουν ένα "μικρό θάνατο" κάθε μέρα -γιατί συντελούνται πολλοί "μικροί θάνατοι" κάθε μέρα για επαγγελματίες, για πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, δεν πρέπει να εμπορευόμαστε τη μνήμη των ανθρώπων που κάνουν αυτήν την επιλογή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ