Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol -Την υπόθεση ερευνά η γαλλική αστυνομία - iefimerida.gr

Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol -Την υπόθεση ερευνά η γαλλική αστυνομία

Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα για την εξαφάνιση του αρχηγού της Ιντερπόλ ξεκίνησε η γαλλική αστυνομία.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα αφότου ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Κίνα.

Ο 64χρονος ζει στη Λυών, όπου έχει την έδρα της η υπηρεσία, με τη γυναίκα του, η οποία ειδοποίησε τις Γαλλικές Αρχές ότι είχε να ακούσει νέα του αφότου αναχώρησε στις 29 Σεπτεμβρίου για την Κϊνα.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.

«Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Ο Μενγκ έχει θητεύσει σε αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και του υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας. Διορίστηκε πρόεδρος της Ιντερπόλ το 2016, διαδεχόμενος την Γαλλίδα Μιρέιγ Μπαλεστρατσί.

Η εκλογή του - η πρώτη Κινέζου αξιωματούχου στην 95χρονη ιστορία της Ιντερπόλ- είχε σημάνει συναγερμό τότε σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, που εξέφρασαν ανησυχίες μήπως το Πεκίνο χρησιμοποιήσει την Ιντερπόλ για να συλλαμβάνει αντιφρονούντες και φυγάδες στο εξωτερικό.

Η θητεία του Χονγκγουέι στην Ιντερπόλ λήγει το 2020.

H εξαφάνισή του έρχεται μετά από εκείνη της διάσημης συμπατριώτισσάς του ηθοποιού Φαν Μπινγκμπίνγκ, που ζήτησε προ ημερών συγνώμη μέσω των social media για φοροδιαφυγή μετά το πρόστιμο-μαμούθ που της επέβαλαν οι κινεζικές Αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιντερπολ ΜΕΝΓΚ ΧΟΝΓΚΓΟΥΕΪ Γαλλία Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ