Η τρελή θεωρία συνωμοσίας ότι ο Νιλ Αρμστρονγκ δεν περπάτησε στο φεγγάρι [εικόνες]

Ήταν ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα. Στις 20 Ιουλίου 1969, ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε το αριστερό του πόδι στη Σελήνη και δημιούργησε το πρώτο αποτύπωμα στο φεγγάρι.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει μια νέα γελοία θεωρία συνωμοσίας που λέει δεν φορούσε καν τις μπότες που απαιτούνται για να κάνει αυτό το βήμα.

Για να υποστηρίξουν μάλιστα αυτή την θεωρία, οι συνωμοσιολόγοι συνέκριναν μια φωτογραφία της στολής Apollo 11 του Νιλ Άρμστρονγκ (εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος του Smithsonian από το 2015) με μία εικόνα από την ίδια την αποστολή.


Κι ενώ ο Άρμοστρονγκ και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν όντως τις συγκεκριμένες στολές Apollo / Skylab A7L που εικονίζονται επάνω, φορούσαν και κάτι ακόμα. Συγκεκριμένα, ένα είδος πρόσθετου παπουτσιού με τρακτερωτές σόλες. Και για την ιστορία, το αποτύπωμα στην άλλη φωτογραφία δεν είναι του Νιλ Άρμστρονγκ αλλά του Μπαζ Άλντριν, σύμφωνα με την Nasa.

Τα συγκεκριμένα αυτά παπούτσια παρέχουν επιπλέον προστασία από σχισμές και σκόνη στη βασική στολή. Και οι αστροναύτες άφησαν διακριτικά ίχνη που μπορεί να δει κανείς σε πολλές ακόμη φωτογραφίες από την αποστολή.

Προτού όμως διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτή την γελοία θεωρία, θυμηθείτε ότι ο Νιλ Άρμστρονγκ ισχυρίστηκε πως η μεγαλύτερη επιτυχία της αποστολής δεν ήταν τα βήματα στο φεγγάρι, αλλά η προσγείωση του σεληνιακού σκάφους. «Οι πιλότοι δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις βόλτες: στους πιλότους αρέσει να πετάνε» είπε πει. «Οι πιλότοι γενικά υπερηφανεύονται για μια καλή προσγείωση, όχι για την έξοδο από το σκάφος».


Φωτογραφίες: AP, Wikipedia, Nasa

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ