Τσίπρας: «Αδιανόητο το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα» - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Αδιανόητο το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως θέμα ύψιστης σημασίας θα αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ την «πριμοδότηση» των 50 εδρών προς το πρώτο κόμμα, γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, ώστε να διορθωθεί η «παράλογη και αντιδημοκρατική» ρύθμιση των 50 εδρών. Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε – ρητορικά- πώς είναι δυνατόν να δίνεται τέτοιο μπόνους, στην εποχή κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν θα υπερβούν το 20-25%.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το λαό «να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειμμα Δημοκρατίας και διαφάνειας» και χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «φυσικό αυτουργό της ασκούμενης βίαιης πολιτικής». Κριτική άσκησε επίσης και σε εκείνους τους διανοούμενους οι οποίοι, όπως είπε, με τον τρόπο τους καλλιεργούν φόβο στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών. Σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε πως, βάσει επίσημων στοιχείων το 2011 έκλεισαν 68.000 εξ αυτών. Πρόσθεσε ότι αναμένονται λουκέτα σε άλλες 62.000 και ζήτησε τη δραστηριοποίηση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, αλλά και την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ