Ενωση Κεντρώων: Υποψιαζόμαστε ότι το «κραχ» έγινε για να επισπευσθεί η πώληση των κόκκινων δανείων - iefimerida.gr

Ενωση Κεντρώων: Υποψιαζόμαστε ότι το «κραχ» έγινε για να επισπευσθεί η πώληση των κόκκινων δανείων

Βασίλης Λεβέντης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποψία της ότι το «κραχ» των τραπεζών στο χρηματιστήριο γίνεται για να επισπευσθεί η πώληση των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων στα ξένα funds, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αν αυτό επαληθευτεί, σε λίγες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες θα χάσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους, η δε τιμή πώλησης δεν θα υπερβαίνει το 30% της εκτιμώμενης αξίας κάθε επιχείρησης. Πίσω δηλαδή από τις κινήσεις στο χρηματιστήριο, προεξοφλείται το σφαγείο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωσης Κεντρώων σημειώνει ότι «η θέση της είναι, πριν τα κόκκινα δάνεια δοθούν στα funds, με εξάμηνη προθεσμία ο κάθε ενδιαφερόμενος δανειολήπτης να εξαγοράζει το δάνειό του στο ίδιο ποσοστό του 30% που αγοράζουν τα funds».

Για τις συντάξεις

«Στις συντάξεις, όπου υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση κερδίζει το στοίχημα να μην κοπούν περαιτέρω από 01.01.2019, η αλήθεια είναι ότι θα πετύχουμε (αν πετύχουμε), εξάμηνη παράταση και μετά η λαιμητόμος θα συνεχίζεται επί σειρά ετών, ενώ θα ξεχαστούν τα αντίμετρα και θα αξιωθούν από εμάς, άλλα σκληρότερα ισοδύναμα. Η χαρά μας που δεν θα κοπούν οι συντάξεις θα κρατήσει πολύ λίγο, γιατί θα αρχίσουν να έρχονται οι λυπητερές. Τότε βέβαια, δεν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση», αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ