Τι εισηγείται ο εισαγγελέας για την υπόθεση των Tor-M1 - iefimerida.gr

Τι εισηγείται ο εισαγγελέας για την υπόθεση των Tor-M1

Torm1 /Φωτογραφία: Wikipedia Commons
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν το τέλος βρίσκεται η διαδικασία για την υπόθεση των TorM1 και συγκεκριμένα για τα χρήματα που σύμφωνα με την κατηγορία διακινήθηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την ενοχή τριών κατηγορουμένων και ειδικότερα του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου, του Γιώργου Καμαρη και του Πέτρου Χριστοδουλίδη.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του Γιώργου Χριστοδουλίδη (αδελφού του Πέτρου), επίσης διαχειριστή περιουσίας, καθώς και του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κεντρικό ρόλο στην διακινηση του μαύρου χρήματος έπαιξε σύμφωνα με τις αρχές η εταιρίας Clavis, που εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως εκτιμάται από τις αρχές η εταιρία ήταν συμφερόντων το Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείριση, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TOR-M1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ