Την παραπομπή Μπουτάρη ζητά η εισαγγελέας για οικονομικές ατασθαλίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου - iefimerida.gr

Την παραπομπή Μπουτάρη ζητά η εισαγγελέας για οικονομικές ατασθαλίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ο Γιάννης Μπουτάρης αρνείται την ανάμειξή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «στέλνει» τον Γιάννη Μπουτάρη και πρώην µέλη του ∆Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πρόταση του εισαγγελέα.

H εισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά την παραπομπή του Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά µε τις διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης, την εποχή που ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με υπόµνηµά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας: «Στη συμβολική και σύντονη θητεία µου δεν είχα διαχειριστική εξουσία. Βρέθηκα αντιμέτωπος µε µία παγιωμένη κατάσταση η οποία ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί τόσο από τη νομική υπηρεσία του Φεστιβάλ όσο και από τις ελεγκτικές Αρχές».

Ακόµη, ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους, που χαρακτηρίστηκαν, η µία ως προϊστάμενη λογιστηρίου γραφείου Αθηνών και η δεύτερη ως προϊστάμενη διεύθυνσης προσωπικού, λαμβάνοντας επιπλέον χρήματα και προκαλώντας οικονομική ζημιά στην περιουσία του Φεστιβάλ.

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι για κακουργηματική «απιστία από κοινού» σε βάρος Νοµικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τον πρώην καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη

Το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει το προσεχές χρονικό διάστημα την τελική απόφαση αναφορικά µε την παραπομπή των εμπλεκόμενων. Εκτός από τον σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον πρωην καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη, στο κάδρο των κατηγορουμένων βρίσκονται ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας δημοσιογράφος, ένας συγγραφέας, ένας δημοτικός υπάλληλος και ένας δικηγόρος, που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-2014.

Πληροφορίες: EΘΝΟΣ, voria.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ