Ο Τσιτσιπάς είναι εδώ! Νίκη και πρόκριση στους «8» του Japan Open για τον Ελληνα τενίστα - iefimerida.gr

Ο Τσιτσιπάς είναι εδώ! Νίκη και πρόκριση στους «8» του Japan Open για τον Ελληνα τενίστα

Στους «8» του Tokyo Open ο Στέφανος / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς... επέστρεψε!

Μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνιση στο Αμερικανικό Όπεν, ο νεαρός Έλληνας τενίστας (Νο 15 στον κόσμο) τα πηγαίνει περίφημα στο Japan Open, που διεξάγεται στο Τόκιο.

Πριν από λίγο επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1) του Αυστραλού Άλεξ Ντε Μίνορ (Νο 28 στον κόσμο), περνώντας στους «8» του τουρνουά. Μια νίκη-τονωτική ένεση για τον Στέφανο, και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι στο τένις της Αυστραλίας.

Η επικράτηση του Τσιτσιπά κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, αν και θα μπορούσε να είναι... Και αυτό διότι στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-3 γκέιμ και έχοντας και ματς πόιντ! Ωστόσο, ο Ντε Μίνορ όχι απλώς έμεινε ζωντανός σε εκείνο το σημείο, αλλά κέρδισε και το δεύτερο σετ, δημιουργώντας προβλήματα στον Στέφανο.

Πάντως, στο κρίσιμο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς... αγρίεψε και με εκπληκτική εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, επικρατώντας με 6-1 στα γκέιμ και παίρνοντας την πρόκριση.

Πλέον, ο Στέφανος θα παίξει στα προημιτελικά με τον... γηπεδούχο Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο 3 στο ταμπλό), που απέκλεισε με 6-3, 7-5 τον Γάλλο Μπενουά Περ.

Ο Τσιτσιπάς ανακουφισμένος, αν και καταπονημένος, μετά τον τελευταίο πόντο:

Super Stefanos! ???@StefTsitsipas battles past Alex de Minaur 6-3 5-7, 6-1 to book his 8th quarter-final of 2018. #rakutenopen pic.twitter.com/kHbVHiWrAE

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ