Φοιτήτρια εξηγεί πώς την προσέγγισε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για χρήματα και τι της απάντησαν οι άλλοι καθηγητές - iefimerida.gr

Φοιτήτρια εξηγεί πώς την προσέγγισε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για χρήματα και τι της απάντησαν οι άλλοι καθηγητές

Φωτογραφία: EUROKINISSI - Γιάννης Παπαδόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aλλη μία καταγγελία εις βάρος του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών έρχεται στο φως, καθώς πρώην φοιτήτρια ισχυρίζεται ότι πλήρωσε για να περάσει το μάθημά του.

Η γυναίκα, που έχει αποφοιτήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, προσεγγίστηκε μέσω Facebook από το φροντιστήριο, με το οποίο συνεργαζόταν ο κατηγορούμενος καθηγητής για τον χρηματισμό του.

Στο μήνυμα που έλαβε, καθίστατο σαφές ότι αν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή.

Η κοπέλα πλήρωσε το ποσό των 300 ευρώ. Ερωτηθείσα γιατί δεν ανέφερε τον καθηγητή στις αρχές, απάντησε ότι «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα, αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου». Ήξερε εξάλλου ότι δεν θα γινόταν κάτι αν έκανε μεμονωμένη καταγγελία.

Ο καθηγητής κατηγορείται επίσης και για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών, κάτι που επιβεβαίωσε ότι είχε ακούσει η πρώην φοιτήτρια του ΤΕΙ Σερρών. Φημολογούταν επίσης ότι ο καθηγητής είχε διασυνδέσεις με κάποιον πολιτικό.

Σχετικά με το κατά πόσο το ζήτημα ήταν γνωστό στους υπόλοιπους καθηγητές, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήξεραν τι συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι, «όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’», καθώς και ότι «χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Οι φοιτητές φοβόυνταν να καταγγείλουν τον καθηγητή για να μην χάσουν το πτυχίο τους. Τώρα, όμως, που η υπόθεση βγήκε στο φως, η πρώην φοιτήτρια του ΤΕΙ Σερρών σκέφτεται και αυτή να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στις αρχές.

Πρώην πρύτανης ΤΕΙ Σερρών: Έγινε ΕΔΕ, αλλά δεν ήρθε κανένας να καταγγείλει

Στο «Καλημέρα Ελλάδα» φιλοξενήθηκε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών για την περίοδο 2008 – 2017. Αποκάλυψε ότι η ιστορία με τον καθηγητή έγινε γνωστή για πρώτη φορά από το 2004, αλλά κανείς δεν έκανε επώνυμη καταγγελία όταν έγινε ΕΔΕ.

Μάλιστα, το 2015 ο πρόεδρος του τμήματος και όλο το τμήμα, μαζί με τους φοιτητές, πήγαν στην Πρωτοδικεία και παρέδωσαν κάποια στοιχεία. Το τμήμα μάλιστα είχε βγάλει ανακοίνωση να μην πηγαίνουν οι φοιτητές στο φροντιστήριο που έκανε δουλειές με τον καθηγητή.

«Ημασταν με δεμένα τα χέρια, γιατί αυτό είναι το νομικό πλαίσιο, αφού αν τον καταγγείλει κάποιος θα κατηγορηθεί για δυσφήμιση, αφού δεν γίνονταν καταγγελίες», διαμαρτυρήθηκε ο πρώην πρύτανης

Με πληροφορίες από ant1news.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ