Γερμανός πρέσβης: Το Βερολίνο έχει δώσει 17 εκατ. στην Ελλάδα για το προσφυγικό, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι - iefimerida.gr

Γερμανός πρέσβης: Το Βερολίνο έχει δώσει 17 εκατ. στην Ελλάδα για το προσφυγικό, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι

Ο Γενς Πλέτνερ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στις προσφυγικές δομές στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα, τονίζοντας ότι τόσο το Βερολίνο όσο και η ΕΕ συνολικά έχουν ενισχύσει οικονομικά τη χώρα μας για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, η Γερμανία έχει δώσει περίπου 17 εκατ. ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και η ΕΕ συνολικά έχει παράσχει 1,6 δισ. ευρώ. Οπότε, δεν υπάρχει έλλειψη οικονομικής υποστήριξης», δήλωσε ο Γενς Πλέτνερ στην Griechenland Zeitung, τη γερμανόφωνη εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

«Επιπλέον, βοηθάμε την Ελλάδα συνεχώς με 71 αστυνομικούς και 50 άτομα της υπηρεσίας μετανάστευσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για το άσυλο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ εμπλέκονται και άλλα μέλη της ΕΕ. Παρά τις προσπάθειες αυτές, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση: είναι πολύ δύσκολη στα περισσότερα hotspot και είναι υπερβολικά αργή η διαδικασία για τις αιτήσεις ασύλου. Είμαστε σε εντατικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για αυτά τα ζητήματα», συμπλήρωσε ο Γερμανός πρεσβευτής.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, αναγνώρισε ως σημαντικό ορόσημο την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη στην καθημερινότητα πολλών Ελλήνων.

Σημείωσε ότι η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, παρότι έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 20%, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βιώνει ξανά οικονομική ανάπτυξη. «Ομως, συνειδητοποιώ επίσης ότι για πολλές ελληνικές οικογένειες, η βελτίωση των οικονομικών δεικτών δεν φαίνεται ακόμη στην πραγματική ζωή. Και για αυτό μίλησα για ορόσημο και όχι για γραμμή τερματισμού. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κάνει ακόμη. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να αναστραφούν οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ