Χωρίς τον Μχιταριάν η Αρσεναλ στο Αζερμπαϊτζάν -Φόβοι για την ασφάλειά του

Εκτός αποστολής έμεινε ο Χενρίκ Μχιταριάν για την αναμέτρηση της Αρσεναλ με την Καραμπάγ, την Πέμπτη για το Europa League, στο Μπακού.

Αιτία οι φόβοι για την ασφάλεια του 29χρονου Αρμένιου μέσου της Αρσεναλ, εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την πατρίδα του. Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, εξαιτίας της πολύχρονης διαμάχης για την αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

«Δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο προπονητής της Αρσεναλ, Ουνάι Εμερι, που όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη των δύο χωρών περιορίστηκε να πει «Δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο. Σέβομαι κάθε κουλτούρα και κάθε χώρα, αλλά δεν ξέρω την κατάσταση σε κάθε κράτος. Για εμένα, δεν μπορεί να παίξει».

Η UEFΑ εξήγησε στο BBC ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση του παίκτη και της ομάδας «να μην ταξιδέψει για αυτό το παιχνίδι για λόγους ασφαλείας». Το 2015, όταν έπαιζε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Μχιταριάν είχε αναγκαστεί να μην ταξιδέψει και πάλι στο Αζερμπαϊτζάν, τότε για την αναμέτρηση με την Γκαμπάλα, για τους ίδιους λόγους.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καραμπάγ, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, υποστήριξε ότι η Αρσεναλ «προσπάθησε να σώσει» τον Μχιταριάν από την πίεση ενός παιχνιδιού στο Αζερμπαϊτζάν. «Δεν θα ήταν ο πρώτος Αρμένιος αθλητής που θα ερχόταν εδώ, αλλά ήταν επιλογή της Αρσεναλ να μην ταξιδέψει. Μπορεί να φοβούνταν ότι μπροστά σε 60.000 Αζέρους θα ήταν υπό πίεση ο Μχιταριάν και για αυτό δεν τον έστειλαν», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χένρικ Μχιταριάν Άρσεναλ Europa League

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ