Νίκος Μπελαβίλας -Ο αρχιτέκτονας που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων - iefimerida.gr

Νίκος Μπελαβίλας -Ο αρχιτέκτονας που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

Ο Νίκος Μπελαβίλας -πρόεδρος της Αθήνα-Ανάπλαση ΑΕ -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια υποψηφιότητα-έκπληξη ο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται να αντιμετωπίσει την πιθανή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάνη για τον δήμο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, έχει βολιδοσκοπηθεί ήδη ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αρχιτέκτονας, ενώ – εδώ και ένα μήνα - διορίστηκε και Πρόεδρος της εταιρείας Ανάπλαση- Αθήνα Α.Ε.

Ο κ. Μπελαβίλας, σύμφωνα με κομματικές πηγές αποτελεί μια αξιοπρεπή υποψηφιότητα καθώς το προφίλ του είναι μια μίξη κινηματικού, αριστερού και πανεπιστημιακού με άριστη γνώση για το χωροταξικό της Αθήνας, ενώ θα «πλσαριστεί» ως διαφορετική εντελώς υποψηφιότητα από εκείνη του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπελαβίλας, ως πρόεδρος της «Ανάπλαση-Αθήνα Α.Ε.» στόχο έχει την ανάπλαση της πόλης με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της Αλεξάνδρας, αλλά και η ανακαίνιση των διατηρητέων.

Μειονέκτημα είναι η μειωμένη αναγνωρισιμότητα, αλλά εφόσον ο κ. Μπελαβίλλας αποδειχθεί ως η τελική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί.

Ως εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ σκέπτονται την υποψηφιότητα της προερχόμενης από τους ΑΝΕΛ υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά με φιλοδοξία να κερδίσει ψήφους από την κεντροδεξιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις μετρήσεις που έχει παραγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει εκτός της κας Κουντουρά και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Οσο για την περιφέρεια Αττικής, πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ως πολύ πιθανό να διεκδικήσει εκ νέου τον θώκο η Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Νϊκος Μπελαβίλας Δήμος Αθήνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ