Νέα διαρροή πυρηνικών υδάτων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα στον ωκεανό - iefimerida.gr

Νέα διαρροή πυρηνικών υδάτων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα στον ωκεανό

Νέα διαρροή πυρηνικών υδάτων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα στον ωκεανό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Ειρηνικό ωκεανό χύθυκαν 12 τόνοι ραδιενεργού ύδατος που διέρρευσαν από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η διαχειρίστρια εταιρεία, Τokyo Electric Power (Tepco).

Συγκεκριμένα η διαρροή εντοπίστηκε το πρωί σε ένα σωλήνα που μεταφέρει ιδιαίτερα ραδιενεργό νερό, το οποίο νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ψύξει έναν από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου.

Το νερό αυτό συνήθως επαναδιοχετεύεται στο σύστημα ψύξης μετά τη διέλευσή του από το σύστημα απολύμανσης. Οπως η ίδια η Tepco ανακοίνωσε , το νερό που κατέλειξε στον ωκεανό διέρρευσε σήμερα είχε περάσει ένα μέρος της διαδικασίας καθαρισμού.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η Τepco προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που χύθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο σταθμό. Περίπου 120 τόννοι είχαν ήδη διαρρεύσει από το σύστημα απολύμανσης τον περασμένο μήνα, 80 λίτρα από τα οποία χύθηκαν στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ