Ενοπλος αποπειράθηκε να εισβάλει στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενοπλος αποπειράθηκε να εισβάλει στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ [εικόνα]

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν -Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Chris Post
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία της Πενσυλβάνια κλήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα όπου κατοικεί ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος ιερωμένος Φετουλάχ Γκιουλέν, αφότου ένας φύλακας είδε έναν ύποπτο ένοπλο εισβολέα, δήλωσε εκπρόσωπος του Γκιουλέν.

Ο φύλακας έριξε μία προειδοποιητική βολή και ο φερόμενος εισβολέας διέφυγε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς, ή για συλλήψεις και το συμβάν θεωρείται λήξαν, τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αλπ Ασλαντογκάν, υπεύθυνος τύπου του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα.

Περιπολικά της αστυνομίας της Πολιτείας της Πενσυλβάνια εθεάθησαν γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα και στο Σέιλορσμπουργκ,στα Ποκόνο Όρη, σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από τοπικούς δημοσιογράφους.

Εκπρόσωπος του Γκιουλέν μιλώντας στο δίκτυο WNEP ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι αρχές της Πενσυλβάνια σε δήλωσή τους ανέφεραν: «Η αστυνομία κλήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα στο Monroe County, όπου διαμένει ο Φετουλάχ Γκιουλέν».

Η αστυνομία, που έφυγε από το σημείο μία ή δύο ώρες αργότερα δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ωστόσο ανέφερε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δυνάμεις της ερευνούσαν ένα αδιεκρύνιστο περιστατικό.

Η υπόθεση διερευνάται.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδεικνύει τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016 και ζητεί επιτακτικά από τις ΗΠΑ την έκδοσή του.

Lots of State Police outside the Turkish compound near Saylorsburg. Investigators haven’t said why they are here. @WNEP pic.twitter.com/Hz67vrfSyy

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φετουλάχ Γκιουλέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ