ΚΕΕΛΠΝΟ: Λήξη συναγερμού για τη φονική γρίπη στην Ελλάδα - iefimerida.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Λήξη συναγερμού για τη φονική γρίπη στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λήξη της περιόδου γρίπης ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), καθώς το τελευταίο διάστημα δεν έχει ανιχνευθεί κανένα θετικό δείγμα γρίπης.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που συλλέγονται στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τα συστήματα επιδημιολογικής επιτήρησης που λειτουργούν στην χώρα, η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και από τα εργαστήρια αναφοράς γρίπης, όπου την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης (18 – 24 Απριλίου 2011) δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα για γρίπη.

Από τις 4 Απριλίου 2011, δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έτσι, κατά την τρέχουσα περίοδο γρίπης 2010-2011, ο συνολικός αριθμός νοσηλευθέντων σε ΜΕΘ ανήλθε σε 368. Μέχρι και 29 Απριλίου 2011, έχουν συνολικά καταγραφεί 179 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ 8 ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη σε ΜΕΘ.

Όπως επισημαίνει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με βάση όλα τα ανωτέρω, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο πολύ περιορισμένης δραστηριότητας του ιού της εποχικής γρίπης και ουσιαστικά «εκτός εποχής γρίπης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ