Απόφαση-χαστούκι για το CAS από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - iefimerida.gr

Απόφαση-χαστούκι για το CAS από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Υπό αμφισβήτηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόφαση «βόμβα», που θέτει σε αμφιβολία τις αποφάσεις του αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου, του γνωστού CAS, που εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας, εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Το διεθνές ημιδικαστικό σώμα για την επίλυση αθλητικών διαφορών αποτελεί το κορυφαίο στον κόσμο όργανο ελέγχου για τη νομιμότητα των διαδικασιών σχετικά με τους επαγγελματίες αθλητές/τριες.

Η απόφαση του δικαστηρίου στο Στρασβούργο ελήφθη μετά από καταγγελία του παλαίμαχου Ρουμάνου σταρ του ποδοσφαίρου, Άντριαν Μούτου, και της Γερμανίδας αθλήτριας πατινάζ ταχύτητας, Κλαούντια Πεχστάιν, και θέτει σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις του CAS που έχουν ληφθεί σε μη δημόσιες συνεδριάσεις, κυρίως, όταν το ζητούσε ο προσφεύγων.

Το CAS, «Court of Arbitration for Sport», είναι ένα αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο που συστάθηκε για την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Μια διαφορά μπορεί να υποβληθεί στο CAS μόνο εάν υπάρχει συμφωνία διαιτησίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό χάρτη, όλες οι διαφορές σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορούν να υποβληθούν μόνο στο CAS.

Ο Μούτου προσέφυγε στο CAS και έχασε τη δίκη. Ο Ρουμάνος κατήγγειλε τότε πως ένας δικαστής του CAS δούλευε παλαιότερα σε δικηγορικό γραφείο, που είχε υποθέσεις της Τσέλσι, και προσέφυγε στο δικαστήριο του Στρασβούργου, υποστηρίζοντας πως η σύνθεση του δικαστηρίου της Λωζάνης δεν ήταν ανεξάρτητη. Το ίδιο κατήγγειλε και η Πεχστάιν και μετά την απόφαση του δικαστηρίου δικαιωμάτων του ανθρώπου όλα τα δεδομένα, πλέον, αλλάζουν..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CAS απόφαση Ποδόσφαιρο δικαστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ