Ντου της ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΟΙΚ -Σήκωσαν τα ρολά ζητούσαν συνάντηση με υπουργό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ντου της ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΟΙΚ -Σήκωσαν τα ρολά ζητούσαν συνάντηση με υπουργό [εικόνες & βίντεο]

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού όπου και παραμένουν.

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία.

Η κινητοποίηση αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα (ΒΑΕ) και έχουν εργαζόμενους που λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το εν λόγω επίδομα εργασίας.

Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Οι περίπου 350 συγκεντρωμένοι αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στις περικοπές και στην υποβάθμιση των ΒΑΕ έτσι όπως χορηγούνται σήμερα. Ζητούν επιπλέον επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, στους μόνιμους δικαιούχους καθώς και νέες προσλήψεις.

Ζητούν επίσης από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕ.

Η κινητοποίηση αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα

Τέλος, απαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησης, πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του δημοσίου με γιατρούς, αλλά και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι περίπου 350 συγκεντρωμένοι αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στις περικοπές και στην υποβάθμιση των ΒΑΕ

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αυτή τη στιγμή είναι εκτός κυκλοφορίας η οδός Σταδίου και οι γύρω δρόμοι.

Ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕ
Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ
Η πορεία κινείται προς το υπουργείο Οικονομικών
Κλειστή η Σταδίου

«Ντου» στο υπουργείο Οικονομικών

Μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, έλαβαν τη δέσμευση ότι έως την Παρασκευή θα υπάρξει απάντηση για την ημερομηνία συνάντησης και με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχει φόβος ότι από το 2019 θα περικοπούν τα επιδόματα βαρέων και ανθυγιεινών (υπάρχουν τρία κλιμάκια, 35, 70 και 150 ευρώ) από 200 εκατ. ευρώ συνολικά σε περίπου 75 εκατ. ευρώ. Εκτός από το αίτημα της μη περικοπής, η ΑΔΕΔΥ και οι 13 ομοσπονδίες ζητούν παράλληλα να επεκταθούν αυτά σε επιπλέον κατηγορίες εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας (π.χ. αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κ.ά.) και να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους υπάγονται στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών από τα 67 στα 62 έτη.

«Ντου» στο υπουργείο Οικονομικών
Περίπου 30 μέλη της ΑΔΕΔΥ μπήκαν στο γραφείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Απαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησης
Ζητούν επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
Ντου της ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΟΙΚ -Σήκωσαν τα ρολά ζητούσαν συνάντηση με υπουργό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ