H Ιταλία ετοιμάζεται για παραχωρήσεις μετά τις πιέσεις από Βρυξέλλες και αγορές - iefimerida.gr

H Ιταλία ετοιμάζεται για παραχωρήσεις μετά τις πιέσεις από Βρυξέλλες και αγορές

Οι επικεφαλής των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να μειώσει τους στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού μελετά σοβαρά η ιταλική κυβέρνηση μετά τις πιέσεις από θεσμούς της ΕΕ και τις αγορές.

Εν αναμονή της παρουσίασης του σχεδίου προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή -η καθυστέρηση της οποίας προκάλεσε ανησυχίες στις Βρυξέλλες και σε επενδυτές- ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και επικεφαλής των δύο εταίρων του συνασπισμού, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκαν αργά χθες το βράδυ στη Ρώμη με υπουργούς για να συζητήσουν τους στόχους για το 2020 και το 2021.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι η κυβέρνηση ίσως επιμείνει στο στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για τον επόμενο χρόνο, και να μειώσει βαθμιαία τους στόχους στο 2,2% για το 2020 και στο 2% για το 2021.

«Δεδομένης της σημαντικής απομάκρυνσης από προηγούμενες δεσμεύσεις ένας τρόπος να κατευναστούν οι αγορές και οι Βρυξέλλες θα ήταν μια βαθμιαία μείωση του ποσοστού την επόμενη τριετία», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ