Η διασημότερη Κινέζα ηθοποιός είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς γιατί απλά... χρωστούσε στην Εφορία! - iefimerida.gr

Η διασημότερη Κινέζα ηθοποιός είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς γιατί απλά... χρωστούσε στην Εφορία!

H διάσημη κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ (Φωτογραφία: Instagram/Fan Bingbing)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σιωπή της αποφάσισε να λύσει η «εξαφανισμένη» εδώ και τρεις μήνες διασημότερη Κινέζα ηθοποιός μετά το πρόστιμο μαμούθ 130 εκ δολαρίων που της επέβαλαν οι Αρχές της χώρας της.

Η Φαν Μπινμπίνγκ, γνωστή στη Δύση από την εμφάνισή της σε παραγωγές του Χόλιγουντ, όπως οι Χ-men, θα αποφύγει την ποινική δίωξη εάν καταβάλει εγκαίρως το πρόστιμο για φοροδιαφυγή.
«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από όλους. Ως δημόσιο πρόσωπο θα έπρεπε να συμμορφώνομαι με το νόμο και να είμαι παράδειγμα για την κοινωνία και το χώρο του θεάματος», είπε η πασίγνωστη ηθοποιός σε ανακοίνωσε που ανήρτησε στα social media.

«Δεν θα έπρεπε να χάσω την αυτοσυγκράτησή μου μπροστά στα οικονομικά οφέλη και να παραβλέψω τις διοικητικές διαδικασίες που οδηγούν σε παραβιάσεις του νόμου. Χωρίς το [Κομμουνιστικό] Κόμμα και τις καλές πολιτικές του κράτους, χωρίς την αγάπη από τους ανθρώπους, δεν θα υπήρχε Φαν Μπινμπίνγκ», συμπλήρωσε στην πρώτη ανάρτηση στο λογαριασμό της από τις 2 Ιουνίου.

H Φαν Μπινγκμπίνγκ στο Φεστιβάλ των Κανών το 2017 (Φωτογραφία: ΑΡ)

Από το συνολικό ποσό του προστίμου τα 70 εκ δολάρια της αφορούν την ίδια προσωπικά και τα υπόλοιπα τις εταιρίες που ελέγχει.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται.

Τα προβλήματα της σταρ είχαν αρχίσει τον Μάιο, όταν ένας πρώην παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ έγγραφα τα οποία εμφάνιζε ως συμβόλαια της ηθοποιού.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η ηθοποιός είχε πληρωθεί επισήμως 10 εκατομμύρια γιουάν (1,3 εκατομμύριο ευρώ) για τέσσερις ημέρες δουλειάς, όμως στην πραγματικότητα είχε λάβει 50 εκατομμύρια γιουάν επιπλέον.

Η υπόθεση έφερε στο φως ένα σύστημα «διπλών συμβολαίων»: το ένα προοριζόταν για να κατατεθεί στην εφορία και το άλλο, με ένα πολύ πιο αυξημένο κασέ, τηρούνταν μυστικό ώστε να αποφευχθεί η καταβολή υψηλών φόρων.

Οι εφοριακές αρχές της επαρχίας Τζιανγκσού (ανατολική Κίνα) άρχισαν έρευνα. Το όνομα της Φαν Μπινγκμπίνγκ δεν αναφέρθηκε, όμως επιχειρήσεις της έχουν την έδρα της σ' αυτή την επαρχία.

Η εξαφάνισή της συνέπεσε με τη λήψη δραστικών μέτρων από τις κινεζικές Αρχές κατά πλουσιοπάροχα αμειβομένων ηθοποιών. Τα εξωφρενικά κασέ των σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης προκαλούν τακτικά πολεμική στην Κίνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η Φαν Μπινγκμπίνγκ ήταν το 2017 η καλύτερα αμειφθείσα κινεζική διασημότητα, με εισοδήματα 300 εκατομμυρίων γιουάν (38 εκατομμυρίων ευρώ).

Η διασημότερη Κινέζα ηθοποιός είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς γιατί απλά... χρωστούσε στην Εφορία!  | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua o ατζέντης της κρατείται ως ύποπτος παρεμπόδισης της έρευνας.

Η 37χρονη Φαν Μπινμπίνγκ, «μούσα» παλαιότερα οίκων μόδας όπως ο Louis Vuitton και ο Καρτιέ, έχει γίνει εξώφυλλο σε πολλά περιοδικά.

Η διασημότερη Κινέζα ηθοποιός είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς γιατί απλά... χρωστούσε στην Εφορία!  | iefimerida.gr 2

Έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ στην πατρίδα της, σε παραγωγές του Χόλιγουντ ενώ είχε εμφανιστεί τον περασμένο Μάιο στο φεστιβάλ των Κανών. Πριν «εξαφανιστεί» είχε συμφωνήσει να συμπρωταγωνιστήσει με την Πενέλοπε Κρουζ στην ταινία «355».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ KINA Φαν Μπινγκμπίνγκ φοροδιαφυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ