Ο Αλέξης Σταμάτης ξεναγεί το κοινό του στα Εξάρχεια -Από το Πολυτεχνείο και το Βοξ ως το «Φίλιον» - iefimerida.gr

Ο Αλέξης Σταμάτης ξεναγεί το κοινό του στα Εξάρχεια -Από το Πολυτεχνείο και το Βοξ ως το «Φίλιον»

STAMATIS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για όλο τον Οκτώβριο η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων συνεχίζει τις συναντήσεις με Έλληνες συγγραφείς στην Αθήνα, μέσα από θεματικές ενότητες, ξεναγήσεις, συζητήσεις.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η συνάντηση του κοινού πραγματοποιείται με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη ο οποίος θα μας ξεναγήσει στα Εξάρχεια σε μία εκδήλωση με τίτλο «Η Αθήνα στο έργο του Αλέξη Σταμάτη».

Η Αθήνα παίζει καθοριστικό ρόλο στο έργο του Αλέξη Σταμάτη.
Ο συγγραφέας μάς ξεναγεί στην πόλη ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας», «Ο άντρας της πέμπτης πράξης» (τίτλος εργασίας υπό έκδοση μυθιστορήματος – εκδόσεις Καστανιώτη).
Μία διαδρομή που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο μιας Κυριακής εκλογών, διασχίζει τα Εξάρχεια και καταλήγει στο Κολωνάκι, όπου ο ήρωας του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα, «Ο έβδομος ελέφαντας», θα συναντηθεί φευγαλέα με τον ήρωα του υπό έκδοση μυθιστορήματός του «Ο άντρας της πέμπτης πράξης»!

Ξεκινάμε από το Πολυτεχνείο
Με αφετηρία το Πολυτεχνείο (οδός Στουρνάρη), η διαδρομή θα συνεχίσει στο Βοξ-Φλοράλ, στον «Ένοικο» (οδός Καλλιδρομίου), στις Εκδόσεις Καστανιώτη (οδός Θεμιστοκλέους), στο Χημικό, το «Φίλιον» και την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου (οδός Σκουφά) έως την οδό Αναγνωστοπούλου 12.

Ώρα: 11πμ. Διάρκεια, περίπου δύο ώρες. Ελεύθερη συμμετοχή με δήλωση συμμετοχής στο ismini@kastaniotis.com

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ